Beba Dojenje 12. listopada 2017.

Stigao je emotikon dojenja!

Foto: Instagram/inspiredbycolour
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mame koje doje, ali i sve koji podržavaju i bore se za normalizaciju dojenja, oduševit će novost iz tvrtke Apple, naime, među novim emotikonima nalazi se i majka koja doji bebu

Dopisivanje je zamijenilo telefonske razgovore, a umjesto riječi sve se više koriste emotikoni koji opisuju naše trenutno stanje ili što već radimo. No u moru emotikona uvijek nam padne na pamet baš onaj koji nedostaje, zato će mame koje doje biti sretne kad čuju da je stigao prvi emotikon dojenja

Tvrtka Apple objavila je 6. listopada lansiranje novih emotikona za iPhone koji će biti dostupni za iPhone i iPad sa sustavom iOs 11.1. Osim mame koja doji, novost su i žena koja ima pokrivenu glavu maramom, osoba s bradom, zombi, osoba koja sjedi u Lotus položaju i hrana kao što su sendvič i kokos. 

Inače, još u srpnju, na Svjetski dan emojija, direktor Applea, Tim Cook, na Twitteru je objavio da korisnike iPhonea očekuje niz novih emotikona.

Inače, prošle godine je medicinska sestra Rachel Lee poslala molbu u tvrtku Unicode sa zahtjevom da se na tipkovnicu s emotikonima doda i slika dojenja. Ovaj emotikon će olakšati mamama da umjesto poruke "Dojim", pošalju samo emotikon, a ova novost podržava i pokret normaliziranja dojenja, odnosno pomoći će ljudima da shvate da je dojenje najprirodnija stvar na svijetu i da nitko ne bi trebao biti posramljen ili stigmatiziran zbog dojenja na javnom mjestu, što se nažalost još uvijek događa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.