Beba Dojenje 13. lipnja 2016.

Dirljiv trenutak prvog dojenja bebe rođene u 28. tjednu

fb
Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mala Dahlia rođena je u 28. tjednu trudnoće. Liječnici nisu vjerovali da će preživjeti. Iako njena borba još uvijek nije gotova, mala Dahlia pokazuje svima kakav je hrabri borac. Mama Keri stavila je na Facebook fotografiju prvog dojenja kad je Dahlia bila stara četiri tjedna pokazujući nadu i sreću i time je dirnula mnoga srca

"Ovo smo ja i moja djevojčica danas. Naš prvi put! Stara je četiri tjedna, rođena je u 28.tjednu trudnoće. Pukao mi je vodenjak u 21. tjednu i jedina opcija koju su mi liječnici dali bila je prekid trudnoće. Nakon dva tjedna ležanja u krevetu doma i pet tjedana u bolničkom krevetu, rođena je carskim rezom zbog odvajanja posteljice. Liječnici su još uvijek mislili da neće preživjeti jer nije imala vode u plućima kako bi se razvila. Ovdje je i zdrava je. Nikad joj nije trebao kisik. Sad bi bio 32. gestacijski tjedan i pokušavam dojiti iako su mi rekli da neće moći prije 34-36 tjedna. Ona dokazuje svim ada su bili u krivu!" 

To je status koji ispod prekrasne fotografije na Facebook stranici Breastfeeding Mama Talk stavila mama Keri Barcellos-Putt iz Washingtona. Na viralnoj fotografiji s njom je njena prekrasna kći Dahlia. Keri, tata Derrick i braća Draven i Deagan svi su uz malu Dahliu i rade što god mogu kako bi joj pomogli u napretku. Za mamu je važan dio oporavka upravo dojenje.  

Prvo uspješno dojenje bila je velika pobjeda za mamu. "Kroz sve ove događaje, krivila sam sebe i osjećala kao da je moje tijelo izdalo Dahliu i, iako je još uvijek sve izvan mojih ruku, osjećam kao da imam kontrolu nad njenom ishranom", rekla je Keri za HuffPost Parents nastavljajući da se izdaja i planira dojiti jer joj to duguje i pomoglo joj je da se na neki način iskupi. "Propustila sam pola svoje trudnoće i dojenje je način da se povežemo i da imam osjećaj da me treba." 

"This was me and my girl today. Our first time as well! She is 4 weeks today. Born at 28 weeks. Water broke at 21 weeks...

Posted by Breastfeeding Mama Talk on Saturday, 21 May 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.