Beba 12. travnja 2023.

Blizanci koji su pobijedili sve loše prognoze, proslavili su prvi rođendan

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad nosiš blizance, znaš da ćeš, gotovo sigurno, roditi malo ranije. No, ipak, ne nadaš se da će tvoja trudnoća potrajati tek nešto više od četiri mjeseca, jer tad prognoze za bebu nisu dobre. No, ovi su blizanci iznenadili sve…

Znamo da je uvijek najbolje roditi tamo negdje oko termina. Nešto malo ranije je u redu, opasnost je vrlo mala. Mali palčići imaju itekako dobre izglede da baš sve bude u redu, ali roditeljima priskrbe puno, puno brige i suza. No, mali blizanci Adiah i Adrial požurili su i previše doći na ovaj svijet. Nakon samo 21 tjedna trudnoće, njihova mama, Shakina Rajendram, osjetila je trudove i znala je da to nije dobro.

Kad žena rodi u 22. tjednu trudnoće, to znači da je pred njom trebalo biti još gotovo 20 tjedana trudnoće. I gotovo 20 tjedana razvoja za bebe, što je u tom malom životu itekako puno. Kad je Shakina rodila, liječnici u bolnici u Torontu mogli su im samo pružiti utjehu…

No, ona i njezin muž, koji su se još oporavljali od prijašnje trudnoće koja je loše završila, vjerovali su da će sve biti u redu. Dječak i djevojčica težili su zajedno 750 grama.

@adiahadrial Happy 1st Birthday to our darling Adiah & Adrial! Mom and dad love you and are so proud of you! ❤️❤️ #birthday #firstbirthday #preemie #prematurebaby #twins #baby #party #kidsparty #guinnessworldrecords #fyp ♬ nhạc nền - Happy Birthday - 𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐁𝐢𝐫𝐭𝐡𝐝𝐚𝐲

Mališani su imali razne komplikacije – krvarenja, probušena utroba, bolest pluća, a nekoliko su puta bili na samom rubu života. No, kako su bebe jačale, liječnici su bili sve optimističniji. Nakon šest mjeseci u bolnici i pod stalnom njegom, blizanci su napokon mogli doći kući. Adiah je došla kući dišući samostalno i razvija se redovno, dok njezin brat Adrial ima određene poteškoće, ali dobro napreduje.

Sad imaju godinu dana, odnosno osam mjeseci korigirano, a djevojčica prati većinu važnih prekretnica zdrave bebe. Adrial koji se borio s disanjem neko vrijeme već je neko vrijeme bez kisika.

Ovi su blizanci definitivno dokaz da se uvijek isplati boriti!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.