Beba 25. studenoga 2022.

Koje bi stvari svaka mama trebala ponijeti sa sobom kada ide van s bebom?

Foto: Shutterstock ; Koje bi stvari svaka mama trebala ponijeti sa sobom kada ide van s bebom?

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prije nego se ostvare kao majke, većini žena je za odlaske na kavu ili u šetnje bila dovoljna mala torba ili tek novčanik, no kada u kuću stigne prinova, stvari se naglo mijenjaju. Za najobičniji izlazak u trgovinu ili šetnju potrebno je ponijeti niz stvari, a popis je zaista poduži, jer s bebama nikad ne znate kada će se dogoditi nepredviđena situacija.

Kako to obično biva, beba se u trenu zamaže kašicom ili smoči odjeću baš u najnezgodnijem trenutku, kada planirate brzinski izletiti iz kuće ili sjesti na kratku kavu. Upravo zato trebate biti spremni za sve moguće situacije, a to podrazumijeva i hrpu stvari koje morate ponijeti sa sobom svaki put kad s bebom izlazite iz kuće.

Kolica - Neke mame preferiraju klokanice za bebe, prvenstveno zbog lakšeg manevriranja prilikom kupovine i kraćih izlazaka s bebom, no kako beba raste, kolica su praktičnije rješenje, a i puno je jednostavnije u njih pospremiti sve potrepštine, nego ih tegliti u torbi. Osim toga, puno beba u kolicima lakše zaspi.

Dekica - Ako koristite kolica, obavezno ponesite dekicu za situacije kada postane prohladno ili primijetite da je bebi hladno.

Torba za prematanje - Velika torba u koju stanu sve potrepštine zaista je 'must have' svake mame. Neka kolica već dolaze s torbom koju je moguće zakačiti za kolica, dok neke mame radije kupuju torbe zasebno, ovisno o svojim potrebama.

Pelene - Prilikom pakiranja pelena treba voditi računa o tome koliko vremena ćete provesti van kuće. Dvije, tri pelene su obično dovoljno, no znate kako kažu - 'Od viška glava ne boli'. 

Dječja kozmetika - U torbu pospremite i proizvode za njeguju bebine kože prilikom prematanja, a ako je sunce jako, dobro je ponijeti i proizvode s SPF-om.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Tetra pelene  - Odlične su jer ih možete koristiti za sto stvari: prilikom njege, prilikom hranjenja i podrigivanja, umjesto slinčeka, kao laganu dekicu ili zaštitnu dekicu prilikom dojenja.

Termosica - Praktične su ako beba pije adaptirano mlijeko jer u njima možete nositi vruću vodu, ali i vodu za piće.

Bočica - Uvijek imajte bočicu za vodu, mlijeko, čaj ili sok.

Rezervna odjeća - Bebe se više puta u danu zaprljaju tijekom hranjenja, puzanja i slično, a nerijetko se događa i da bebi propusti pelena pa je bodi viška u torbi uvijek pametna ideja. Pospremite i duge rukave i nogavice kako biste se mogli prilagoditi vremenskim prilikama. Možete ponijeti i rezervne čarapice, a ako je ljeto šešir. 

Duda - Duda je spas u situacijama kada je beba u šetnji neutješna ili kada je želite lakše uspavati.

Djetetova najdraža igračka - Baš kao i duda, dijete najlakše može umiriti omiljena igračka ili tješilica. Ako želite popiti kavu 'na miru', igračka će na neko vrijeme zabaviti dijete.

Vlažne maramice - Svi koji kod kuće imaju malu djecu znaju koliko su važne vlažne maramice. One su neizostavan dio svake mamine torbe, vjerni pomogač pri presvlačenju pelena i puhanja nosića i spas nakon degustiranja kašica.

Lupilu vlažne maramice su najbolji izbor za osjetljivu bebinu kožu

Ukoliko još uvijek niste isprobali Lupilu vlažne maramice, sada je prava prilika da to promijenite. S ciljem da roditeljima ponudi najkvalitetnije proizvode za njegu osjetljive bebine kože, Lidl je razvio Lupilu kozmetiku - vegansku, dermatološki testiranu, bez mineralnih ulja, bez silikona i bez parabena koju možete pronaći u svim Lidl trgovinama. Lupilu vlažne maramice nisu obične vlažne maramice. Baš kao i ostatak Lupilu proizvoda, Lupilu vlažne maramice čiste, štite, njeguju te djeluju protuupalno i regenerativno na najosjetljiviju dječju kožu. 

 | Author: Shutterstock/Lupilu Foto: Shutterstock/Lupilu

Lupilu vlažne maramice na policama su dostupne s ekstraktom kamilice i masline

Odabrati možete između Lupilu vlažnih maramica s ekstraktom kamilice ili masline, a namijenjene su njezi i čišćenju osjetljive dječje kože. Kako bi bile dovoljno nježne za njegu pelenskog područja kod beba, sklonog čestim iritacijama i crvenilu, Lupilu vlažne maramice su izrazito mekane i ugodne. Osim što čiste kožu, Lupilu vlažne maramice, zahvaljujući ekstraktima kamilice i masline, smiruju nadraženo pelensko područje te hrane i njeguju kožu. 

Kamilica je jedna od najpoznatijih biljaka za njegu kože. Posjeduje protuupalna, antifungalna i antiseptička svojstva te se smatra hipoalergenom jer pomaže neutralizirati kožne iritanse. Ova biljka također djeluje na razne kožne probleme poput dermatitisa i alergija, a posjeduje i velike količine antioksidansa. S druge strane, proizvodi s ekstraktom masline odlični su za njegu dehidrirane, osjetljive i upaljene kože. Maslina obnavlja površinski sloj kože i na taj način sprečava gubitak vlage iz dubokih slojeva kože, izvrsno djeluje na ožiljke te smanjuje svrbež i osip.

Potražite Lupilu vlažne maramice, kao i ostale proizvode iz asortimana Lupilu kozmetike u Lidlu.

 

Nagradni natječaj je završio. Pravila nagradnog natječaja i imena dobitnika pročitajte ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.