Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 28. listopada 2016.

Zbog nedosljednosti u odgoju djeca postaju agresivna?

ljuto dijete djevojčica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Za potrebe studije ispitano je gotovo 300 obitelji s djecom u dobi od četiri do sedam godina, a pratilo se ponašanje djece, te roditeljske tehnike odgoja

Učenici će dva puta vjerojatnije pokazivati agresivno i destruktivno ponašanje ako su njihovi roditelji nasilni, kritični ili nedosljedni u odgoju.

Nasilje u djetinjstvu može biti uzrok psihičkih bolesti

Za potrebe studije ispitano je gotovo 300 obitelji s djecom u dobi od četiri do sedam godina, a pratilo se ponašanje djece, te roditeljske tehnike odgoja. Nedosljedno discipliniranje jasno je povezano s teškim asocijalnim ponašanjem djece.

Najveći problem popustljivog odgoja: kad dijete postane šef

Tijekom istraživanja je uočeno i da roditelji koji pripadaju srednjoj klasi daju svojoj djeci materijalna dobra, ali ih često nema kod kuće i rjeđe su uključeni u njihov odgoj.

Mnoga djeca koja kreću u školu vode vrlo osamljen stil života baziran na gledanju u ekran. Umjesto da im roditelji čitaju priče ili razgovaraju s njima prije spavanja, oni ih puste da gledaju televiziju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.