Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 16. ožujka 2018.

Zašto je frustracija nužna za dječji razvoj? Saznajte uživo na Facebooku

Foto: missMAMA
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jelena Stanković iz Centra Prirodno roditeljstvo govorit će o proradi frustracije, zašto dolazi do temper tantruma te o istovremenoj važnosti postavljanja granica u odgoju, uživo na Facebooku Klokanice 21.3. u 11 sati

Svaki bi roditelj vjerojatno bio presretan da ima dijete koje prihvaća postavljene granice i zabrane, prepoznaje kad nešto ne može dobiti, odustaje od vlastitih nemogućih prohtjeva i želja, dobro se nosi sa stresom, ne eksplodira kad mu nešto ne ide, uči iz grešaka i promašaja, oporavlja se lako nakon gubitka i sposobno je prihvatiti da neće uvijek biti onako kako si je zamislilo. No što kad u stvarnosti to baš nije tako jednostavno? Roditelji se često osjećaju bespomoćno, a bombardirani su savjetima kako spriječiti ispade bijesa, kako se ne smiju ponašati, kako postaviti zdrave granice u odgoju...

Jelena Stanković, voditeljica radionica u Centru Prirodno roditeljstvo, govorit će u emisiji uživo na Facebooku Klokanice 21.3. u 11 sati zašto dolazi do prorade frustracije, temper tantruma, ali i zašto je frustracija važna za dječji razvoj te o važnosti postavljanja granica. 

Jelena je mag. sociologije i socijalnih znanosti, doktorantica poslijediplomskog doktorskog studija Psihologije (FFZG), završila je stručni seminar prof. John Weisz-a "Psihoterapijske tehnike", Harvard Department of Psychology u Bostonu, specijalizantica Gestalt psihoterapije pri Gestalt Centru Homa u Zagrebu te članica Nacionalnog tima za psihološke krizne intervencije u Zagrebu.

Vaše dijete ima ispade bijesa i osjećate se bespomoćno? Pratite Live prijenos na Facebooku Klokanice i postavite pitanje ili komentar za našu gošću Jelenu Stanković.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.