Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 06. listopada 2022.

Video: Majka petogodišnjoj kćeri dopustila da oboji kosu i izazvala burnu raspravu

Foto: TikTok/demilucymay
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna mama odlučila je dopustiti svojoj petogodišnjoj kćeri da oboji kosu u ružičasto i uz to objavila video

Otkačene i isvijetle boje kose već su neko vrijeme veliki trend, a samim time i djeca požele biti dio njega. Nakon svega, i mnogo likova iz crtanih filmova ima ljubičastu, crvenu ili plavu kosu, stoga nije čudno da i dijete poželi svoju kosu obojiti u veselu i neobičnu boju, baš kao što je to poželjela i petogodišnja djevojčica. 

Kada je mamu njezina kćer zamolila da je odvede fizeru kako bi joj izblahjala kosu da je može obojati u ružičasto, ona je pristala. "Kći me pitala može li izbijeliti kosu kako bi je mogla pobojati u ružičasto", rekla je mama pa se s kćeri uputila frizeru. Amerikanka je svoju kćer odvela u frizerski salon na blajhanje kako bi se ružičasta boja što bolje primila na kosu. Termin je bio zakazan u vrijeme kada bi curica morala biti u školi pa je zbog tretmana uljepšavanja izostala s nastave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Engemann (@demilucymay)

Mama kaže da se njezina djevojčica osjećala odraslo te da je bila oduševljena novom frizurom, ali ne dijele svi njezino mišljenje. Otkako je objavljen na TikToku, video je skupio preko 15 milijuna pregleda i izazvao burnu raspravu.

"Ovo je sjajna uspomena, pamtit će je zauvijek", smatra jedna osoba, a druga je poručila: "Život je prekratak, uživajte". Bilo je onih koji smatraju blajhanje i bojanje kose neprimjerenim. "Apsolutno neprimjereno. Postoje sigurne boje i suludo je blajhati kosu djetetu". "Uništavaš djetetu kosu. Postoje preljevi koji će kosu učiniti ružičastom, blajh nije za tako nježnu kosu", upozorila je jedna osoba.

Smatrate li da je neprikladno blajhati kosu petogodišnjakinji? Pišite nam u kometraima

 


 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.