Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 13. listopada 2015.

Dječak je udario moju kćer i to nije bilo zato što mu se sviđa!

udarac
Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama Merritt Smith na Facebooku je objavila fotografiju svoje četverogodišnje kćeri, koju je udario dječak u vrtiću, uz snažnu poruku zaposleniku bolnice koji joj je rekao "Kladim se da mu se sviđaš"

Mama iz američke savezne države Ohija, Merritt Smith na Facebooku je objavila fotografiju svoje četverogodišnje kćeri, koju je udario dječak u vrtiću. Ozljeda je bila toliko ozbiljna da je djevojčica trebala na šivanje. Ono što je doživjela na prijemu Dječje bolnice u Columbusu potaknulo ju je na objavu statusa na Facebooku koji je do sada podijeljen skoro 35,000 puta. Zaposlenik bolnice koji ih je primao, njezinoj je kćeri rekao "Kladim se da mu se sviđaš".

Prenosimo vam njezin post u cjelosti:

Dragi čovječe s prijema u Dječjoj bolnici, ja sam sigurna da niste promislili o tome što se rekli. Čim sam to čula, znala sam da je to mjesto gdje sve počinje. Ta izjava, koja poručuje da nasilje može biti flert, utječe na naše poimanje prihvatljivog ponašanja. Moja četverogodišnjakinja zna da to nije način na koji pokazujemo da nam se netko sviđa i da to nije dobar izbor. U tom trenutku, ona je bila ozljeđena i na nepoznatom mjestu, u strahu da će dobiti injekciju ili ići na šivanje, a vi ste bili osoba koja nam je trebala pomoći. Vaše riječi utjehe zapravo su bile poruka da te netko tko te voli, može ozljediti. Ne. Neću dopustiti da ta poruka bude ok. Neću dopustiti da bude glasnija od poruke da to nije način da pokažemo da volimo jedni druge. na tom bolničkom pultu vi ste osoba koja ima utjecaj, bili vi toga svjesni ili ne. Mislili ste da tako olakšavate situaciju. Vrijeme je da preuzmemo odgovornost za poruke koje kao društvo šaljemo našoj djeci. Ne govorite mom četverogodišnjem djetetu koje treba šavove jer ju je dječak iz vrtića udario "Kladim se da mu se sviđaš." NE.

Merritt Smith kasnije je ispod svog posta napisala i da joj nije bila namjera napasti bolnicu ili tražiti otpuštanje ovog zaposlenika, jer zna da "nije mislio ništa loše".

"Bolnica je odgovorila na moj email. Zahvalili su mi i priznali da nisu o ovoj situaciji razmišljali na taj način, ali da je to definitivno tema za razmišljanje", napisala je.

"I bet he likes you."Dear man at the registration desk at Children's hospital, l'm positive that you didn't think that...

Posted by Merritt Smith on Tuesday, October 6, 2015

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.