Tražite li jednostavan recept za ukusan ručak tijekom tjedna, tortellini u umaku od rajčice i gljiva svakako su pravi odabir za vas
Gotovi tortellini s punjenjem po vašem izboru, šampinjoni i umak od rajčice izvrsno će se složiti u jelu idealnom za pripremu nakon dugog radnog dana. Pomiješajte sve sastojke, kuhajte ih i na kraju začinite parmezanom i kojom žličicom sjeckanog peršina. Jednostavno, ukusno i zasitno jelo gotovo je u manje od pola sata.
Sastojci:
- 500 g tortellina
- 1 manji luk
- 3 režnja češnjaka
- 100 g šampinjona
- 200 ml pelata
- 1 žličica koncentrata rajčice
- parmezan
Priprema:
1. Maslinovo ulje zagrijte na tavi pa na njemu pirjajte luk dok ne omekša.
2. Dodajte protisnuti ili sitno sjeckani češnjak, a zatim i nasjeckane gljive.
3. Pirjajte dok i gljive ne omekšaju.
4. Dodajte koncentrat rajčice i dobro ga pomiješajte sa sastojcima.
5. Ubacite i pelate pa kuhajte oko 15 minuta.
6. Dok se umak kuha, vi skuhajte torteline prema uputama na pakiranju.
7. Kada su gotovi, ubacite ih u umak i dobro promiješajte.
8. Poslužite toplo, posipano parmezanom ili nekim drugim ribanim sirom.
Potražite još finih recepata s portala Gastro.hr