Neka ove jednostavne i brze kiflice od svježeg sira zamirišu vašom kuhinjom
Pravilo kod pripreme ovih kiflica jest: koliko maslaca, toliko svježeg sira. Koliko svježeg sira, toliko brašna. Malo soli i kiflice su tu. Možete ih puniti slatkim i slanim dodacima, a najbolje od svega je što se tijesto za ove kiflice ne treba dizati. Pripremiti ih možete i s dodacima poput suhih začina, sezama ili kima, a oblik promijeniti prema potrebi. Kiflice mogu postati krekeri, pogačice ili buhtlice.
Sastojci:
- 150 g maslaca
- 150 g svježeg sira
- 150 g brašna
- Jaje
- Sol
Priprema:
- Umijesite tijesto od omekšalog maslaca, svježeg sira i brašna.
- Dodajte soli i dodatke po želji.
- Oblikujte kiflice, premažite ih razmućenim jajem.
- Pospite soli.
- Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Dobar tek!