Vrtić 02. listopada 2023.

Krenula je sezona rođendana! Što pokloniti vrtićarcima?

Foto: Pexels

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uđite u sezonu rođendana spremni te s lakoćom odaberite savršen poklon za svoje najdraže vrtićarce!

Iako znamo da dolazi i koliko se god pokušamo pripremiti za nju, sezona rođendana nas gotovo uvijek uspije iznenaditi. I dok svi uživaju u zabavama, druženjima i rođendanskim tortama, odabir poklona za djecu vrtićke dobi nekada može biti vrlo zahtjevan i dugotrajan proces.

Posebne muke muče oni kojima su vrtićarci nećaci, bratići, sestrične ili susjedi. Roditelji još i mogu pratiti koji su akcijski super junaci ili lutke trenutno popularne, no pogoditi u čemu će njihovi najdraži nećaci uživati je gotovo nemoguće, a tu je i pitanje koje igračke su prigodne za koji uzrast. Pandin brlog riješio je taj problem! Na web shopu Pandin brlog sve su igračke podijeljene u kategorije po uzrastu, a možete biti sigurni da su igračke iz njihove ponude uvijek u trendu. Kako bismo vam dodatno olakšali izbor poklona za vašeg omiljenog vrtićarca, izdvojili smo nekoliko favorita. 

Akcijski junaci i dinosauri obradovat će svakog dječaka do tri godine

Najmlađima nije uvijek lako odvojiti se od svojih roditelja i ostati u vrtiću bez njih. Potrebno je puno hrabrosti za takvu avanturu, a u tome ih ohrabriti mogu njihovi omiljeni akcijski super junaci. Spidey And Amazing Friends linija igračaka namijenjena je upravo najmlađima, a igra s ovim zabavnim transformirajućim vozilom potiče djetetovu maštu. Funkcije transformiranja vozila u letjelicu zahtijeva određeni djetetov angažman te ga na taj način potiče na razvoj fine motorike i logičko zaključivanje.

Bing je nova zvijezda na hrvatskom tržištu čija je linija dječjih igrački napravljena po uzoru na jedinstvene likove popularnog animiranog serijala. Družeći se s Bingom i njegovim prijateljima, djeca uče važne životne lekcije koju su im prezentirane na jednostavan i njima razumljiv način, a uvijek imaju i prijatelja koji će im praviti društvo. 

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog

Mališani vrlo brzo po dolasku u vrtić otkriju i dinosaure. Fascinacija ovim pradavnim stvorenjima pomalo je nejasna, ali potpuno je sigurno da će Dinos Unleashed kao poklon ostaviti snažan dojam kod svakog mališana i osigurati dugotrajnu i maštovitu igru. 

Vrijeme provedeno u vrtiću nije samo zabavno, nego i edukativno. Uz prave igračke će vaš vrtićarac uživati u učenju, a odličan izbor su Mideer edukativne puzzle. Ove puzzle namijenjene su djeci od godine i pol dana starosti kao savršen uvod u zabavni svijet slaganja puzzli, ali i upoznavanje s važnim temama kao što su zanimanja. Uz Mideer edukativne puzzle lakše je mališanima približiti primjerice čime se to roditelji bave kada ih ujutro ostave u vrtiću.

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog

Bilo da ste dobro upoznati s najnovijim trendovima u svijetu igračaka ili ne, sigurno ste čuli za CoComelon. CoComelon je jedan od najpopularnijih brendova dječjih igračaka namijenjen ranoj dječjoj dobi. Glazbeni traktor je hit igračka na webshopu Pandin brlog koja svojim zabavnim i poticajnim funkcijama poput sviranja pjesmice “Old MacDonald” te reprodukcije životinjskih glasanja osigurava širok osmijeh i dugotrajnu korisnu zabavu mališanima.

Djevojčice do tri godine uživat će u igri s kreativnim setovima i plišancima

Svakoj djevojčici je najveći uzor u životu njezina mama, a inspiraciju vide u svemu pa tako i u potrebi da se dotjeruju. Cutekins plišanci u torbici namijenjeni su malim damama koje baš poput mame žele imati modni dodatak. Još kada iz njega viri medeni plišanac – oduševljenju nema kraja!

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog

Za male umjetnice odličan je izbor CoComelon set za modeliranje, još jedan u nizu kvalitetnih setova za igru na webshopu Pandin brlog. Uključuje šest posuda različitih smjesa za osjetilno istraživanje – pijesak, plastelin i pjena. Igra sa smjesama različitih tekstura pomaže djetetu da razvija motoriku, ali i senzoriku i maštu. Kreativnost i maštu vrtićarci mogu razvijati i uz omiljenu Peppu Pig i njene prijatelje. Hit dječja igračka dolazi u obliku žigića te je uvijek rado viđen poklon, bez obzira na prigodu. 

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog

Kvalitetna igra često uključuje i korištenje prirodnih materijala zbog kojih djeca razvijaju senzoriku. Ovaj edukativni set za igru uključuje voće ili povrće napravljeno od sigurnog materijala i boja, a igra s ovakvim tipom dječjih igrački potiče razvoj fine motorike te razvija maštu.

U periodu od četiri do šest godina, dječaci otkrivaju društvene igre i trkaća vozila

Starija djeca već imaju krug najdražih prijatelja s kojima provode vrijeme u vrtiću, a počinju s njima uživati i u društvenim igrama. Društvena igra Zmije i ljestve je zabavna društvena igra koja će poslužiti kao jedinstven i zabavan poklon za rođendan, ali ujedno će biti i dugotrajna animacija cijeloj slavljeničkoj ekipi. Još jedna odlična aktivnost za proslavu je igra s trkaćim vozilima. Rastar trkaća vozila na daljinsko upravljanje pridonose aktivnoj, dugotrajnoj i uzbudljivoj igri, a vrhunske odlike ovih dječjih vozila razlog su zašto se upravo Rastar vrlo često bira kao idealan poklon za dječaka, neovisno o prigodi.

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog

Igra s akcijskim super junacima s godinama postaje samo zanimljivija. Kroz igru s Batman figurom kreativnost i mašta bujaju, a osjećaj da je malac vrtićarac pomogao u spašavanju stanovnika Gotham Cityja te tako i sam postao dijelom uzbudljivog svijeta ovog popularnog superjunaka razlozi su zašto je ovo dobar izbor za poklon. Osim Batmana omiljene su i Nindža kornjače, a luda zabava uz jurnjavu likova iz popularnog animiranog serijala svakako je dobar način za razveseliti svakog slavljenika ove dobi povodom rođendana. 

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog

Pokemoni su vrlo popularni među djecom vrtićkog i školskog uzrasta, a gotovo da nema osobe koja nije čula za Pikachua. Ovaj žuti električni Pokemon punih rumenih obraza i simpatičnog načina glasanja osvaja srca fanova Pokemona već nekoliko desetljeća, a jedna ovakva kolekcionarska figura napravljena od kvalitetnog, sigurnog i izdržljivog materijala zasigurno će vašeg malca ostaviti bez daha i definitivno će poslužiti kao izvrstan izbor za poklon.

Ako fascinacija dinosaurima još nije napustila vašeg vrtićarca, vrijeme je da i sam postane mali paleontolog. Dino Smashers jaja iznenađenja sadrže niz uzbudljivih dodataka za igru poput ljigavca koji skriva dijelove dinosaura. Idealan poklon dolazi u atraktivnom pakiranju te je čak i zamatanje ukrasnim papirom suvišno. 

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog

Djevojčice od četiri do šest godina odabrat će svoje prve lutke

Lutki s kojima smo se igrali u vrtiću svi se dobro sjećamo, a idealno vrijeme za izabrati svoju omiljenu lutku je upravo u dobi od četiri do šest godina. Gabby’s Dollhouse lutka dizajnirana je toliko vjerno liku iz popularnog animiranog serijala da će igra s njom pružiti dugotrajnu igru uz puno mašte i neobičnih, uzbudljivih scenarija kakve mogu samo male djevojčice zamisliti. Još jedna popularna lutka je Sparkle Girlz koja spada u klasičan izbor poklona za djevojčice ovog uzrasta. Maštovita igra potiče djetetov razvoj na mnogim poljima pa će tako djevojčice rado igrati uloge dodijeljene lutkama te razmišljati o kombinacijama odjevnih predmeta za svoju odabranicu. Sparkle Girlz lutka idealan je poklon za djevojčice predškolskog uzrasta.

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog

Osim lutki, neizostavni za stvaranje uspomena kroz igru su i plišanci. Squishmallows plišane igračke trenutno su najveći svjetski hit kada su igračke u pitanju pa će jedan od najmekanijih plišanaca biti definitivno izvrstan odabir poklona za rođendan. Plišanca krije i Rainbocorns jaje iznenađenja koje je divan izbor poklona za djevojčicu jer osim lijepog i atraktivnog pakiranja sadržaj ove dječje igračke nudi mnoštvo uzbudljivih dodataka za igru. 

Spoj torbice i plišanca posebno će biti zanimljiv djevojčicama ovog uzrasta. Modne torbice Purse Pets oduševit će sve male dame, a imaju jednu odliku koja se ne može lako naći u ostalim modnim torbicama – one okreću očima! 

 | Author: Pandin brlog Foto: Pandin brlog Squishmallows, Purse Pets i Rainbocorns jaje iznenađenja

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.