Vrtić Igre za djecu 12. lipnja 2016.

Zoološki vrt: Gibon Kenti prognozirao pobjedu Hrvatske

Gidon Kenti
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dan Vrta ove godine se održava tijekom Europskoga nogometnog prvenstva, posjetitelji su mogli prisustvovati i jedinstvenom prognoziranju

Kako se Dan Vrta ove godine održava tijekom Europskoga nogometnog prvenstva, posjetitelji su mogli prisustvovati i jedinstvenom prognoziranju. Pred gibona Kentija su stavljene kutije punjene istovrsnim poslasticama te ukrašene zastavama Hrvatske i Turske. On se trebao odlučiti za jednu što bi značilo predviđanje pobjednika. Odabir je bio dramatičan. Živahni gibon daleko je više interesa pokazivao za zastavu Turske, no na opće oduševljenje okupljenih na kraju se odlučio za Hrvatsku. Njegov su izbor pozdravili i dinamovci Antonijo Ježina i Petar Stojanović.

Gibon Kenti | Author: Promo Foto: Promo

U povodu 91. rođendana Zoološkog vrta grada Zagreba svečano je otvorena izložba fotomontaža Damira Hoyke koja stanovnike Vrta smješta na neka od najpoznatijih mjesta u gradu. Izložbu prate i fotografije koje prikazuju razvoj Vrta.

„Ovogodišnja proslava gleda u budućnost. Naime, u Vrtu se upravo dovršava prva faza modernizacije. U sklopu tog projekta uređuje se Labuđi otok, a obnavljaju se Lavlji i Darwinov most te kip Napuljskog ribara. Grade se volijera za afričke ptice i kompleks Madagaskar sa suvenirnicom, dva mosta, novi glavni ulaz u Vrt s nastambom za pelikane, info kućica te restoran s vidikovcem. Iznimno nas veseli i izgradnja novoga edukacijskog centra jer suvremeni zoološki vrtovi posebnu pažnju pridaju edukaciji posjetitelja o životinjskom svijetu i prirodi općenito. Uz aktualne radove u Vrtu stvaraju se planovi i za drugu fazu modernizacije koja bi omogućila da za svoj 100. rođendan Zoološki vrt grada Zagreba blista posebnim sjajem“, kazao je ravnatelj Vrta Damir Skok. U razrezivanju rođendanske torte pomogla mu je potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Zagrebački Zoološki vrt slavi 91. rođendan

Rođendanskom programu Vrta građani mogu prisustvovati i u nedjelju, 12. lipnja, od 11 do 18 sati.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.