Vrtić Igre za djecu 16. ožujka 2023.

Prošetali smo Festivalom svjetla: Evo što svakako posjetiti s mališanima

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U Zagrebu je otvoreno peto izdanje Festivala svjetla.  Svi posjetitelji će, tijekom pet dana njegova trajanja, moći obići na 28 lokacija Gornjeg i Donjeg grada ukupno 33 svjetlosne atrakcije.

Manifestacija Festival svjetla je otvorena večeras kod Ljetne pozornice Tuškanac. Posjetitelji od danas mogu na nekoliko lokacija u Zagrebu popratiti brojne izložene svjetlosne instalacije, ali i popratne sadržaje sljedećih pet dana. Posjetitelji od danas mogu na nekoliko lokacija u Zagrebu popratiti brojne izložene svjetlosne instalacije, ali i popratne sadržaje sljedećih pet dana. Ulaz na programe je besplatan, a festival je otvoren svakim danom od 18 do 23 sata.

Prošetali smo ovogodišnjim izdanjem Festivala svjetla te za vas izdvojili sjajne lokacije koje možete posjetiti sa svojim mališanima.

Odd Dynamics / Muzej Mimara

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Spektakularna projekcija predstavit će priču o industrijskim revolucijama kroz povijest vizualiziranu u neobično oku ugodnom stilu animacije. Spremite se na putovanje od kamenog doba i izrade metala kroz pojavu parnog stroja i elektronike, do novog horizonta umjetne inteligencije i robotike.

Zašto, ali zašto moram u školu? / Mažuranićev trg

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kroz ambijentalnu rasvjetu na krošnjama parka i razlomljeni LED zid vodimo vas na putovanje kroz arhivu Hrvatskog školskog muzeja. „Zašto, ali zašto moram u školu?“. Pitanje koje smo postavljali roditeljima i pitanje koje danas naša djeca postavljaju nama. Od Aristotela do Hawkinga, preko geografske depresije do likovne ekspresije, prođite s nama stvaranje neurona i saznajte što je u čestici protona.

Neon Playground / Dubravkin put

 | Author: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Magično igralište vraća nas u djetinjstvo kada smo bezbrižno upijali nove boje i svakodnevno sanjarili.
Potražite svoju čaroliju u ovom parku obasjanom svjetlošću koje budi maštu. Pod svjetlima reflektora očekuje vas zabava za cijelu obitelj uz raspoloženje koje poziva za igru, trčanje i zabavu.

Laser Blockbuster / Ljetna pozornica Tuškanac

 | Author: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Što je bolje od kombinacije plesa i vrhunskog svjetlosn og showa? Nastup plesača Atomic Dance Factory plesne skupine popratit će Prolight show i njegove dobro poznate laserske efekte. Glazba iz poznatih filmova bit će poseban dodatak ovom nevjerojatnom spektaklu koji vas poziva da barem na trenutak mislima odlutate na najdraži filmski set. Zaputite se u šetnju do ljetne pozornice Tuškanac za dozu nostalgije, dinamike i uživanja!

Nošeni vjetrom / Trg kralja Tomislava

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Uživajte u plesu imaginarnih osvijetljenih ptica «Luminéoles». Svojim gracioznim krilima plešu na vjetru, donoseći svjetlo i poetsku atmosferu u zraku. Dok polijeću, šire svoje boje po noćnom nebu grada. Ovaj zračni balet prava je poezija za sve gledatelje!

Među oblacima / Park Zrinjevac

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Odletite u svoj mali kozmos kreativei pustite mašti na volju dok se ljuljate na jedinstvenim ljuljačkama, okruženi nježnim svjetlima i glazbom koja prati vaše sanjarenje. Zamislite zaploviti oblacima i vinuti se do novih visina s interaktivnom instalacijom "Među oblacima“. Ovaj čarobni doživljaj savršen je za obitelji i prijatelje! Ne propustite priliku zaljuljati se među oblacima i stvoriti uspomene za cijeli život.

Zvjezdani bljesak / Trg Josipa Jurja Strossmayera

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Srce Lenucijeve potkove dočarat će instalacija „Zvjezdani bljesak“ koja u potpunosti vlada prostorom. Doživite potpunu transformaciju potaknutu zvučnim i svjetlosnim efektima. Elevirani okvir s prostornim rasterom od elegantnih struna u svojih pedeset čvorova nosi balone čija interakcija čini srž instalacije. Igra svjetla potaknut će vas na slavljenje života i boja i potpunu transformaciju koju proljeće budi u svima nama.

Sve detalje, kao i kartu s točnim lokacijama svih atrakcijama, pronaći ćete OVDJE

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.