Vrtić Igre za djecu 29. studenoga 2022.

Jedna adventska lokacija u Zagrebu posvećena je djeci: Predstave, radionice, koncerti...

Foto: Pixsell/Neva Zganec
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Obrtnički Advent, koji je otvoren svečanim paljenjem lampica na boru u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika, u okviru Adventa u Zagrebu, ove godine je posvećen najmlađima.

Ovdje će se održavati dječje predstave, radionice, igraonice i koncerti, a bit će tu i podjela darova i druženje sa Svetim Nikolom, priopćeno je u ponedjeljak. Bit će prikazani i dječji filmovi Vlak u snijegu, Družba Pere Kvržice i Tajne starog tavana.

"S obrtnicima nastojimo njegovati kulturu i tradiciju, posebice u vremenu pripreme za Božić. Obrtnička komora svaki puta iskaže i prikaže kako se njeguje tradicija, obrtnici su među ključnim jamcima za to, a naša djeca će prenositi običaje", rekao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović i dodao da će Grad Zagreb i dalje pomagati zagrebačke obrtnike i takve događaje.

"Vikendima ćemo imati radionice, predstave, nastupe zborova i domaće filmove kako bi djeca mogla uživati. Za roditelje, tu je naš Zagreb Craft Shop koji je pripremio brojne unikatne rukotvorine zagrebačkih obrtnika u kojem svatko može pronaći prigodan dar", otkrio je predsjednik zagrebačke Obrtničke komore Antun Trojnar te zahvalio Gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici Grada Zagreba prepoznaju rad obrtnika.

"Nadam se da ćemo u budućnosti prazne izloge u centru grada napuniti s obrtničkim radionicama", dodao je.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Obrtnik i potpredsjednik zagrebačke Obrtničke komore Davor Pismarović rekao je kako rade na edukaciji i poticanju roditelja da svoju djecu usmjere ka obrtničkim zanimanjima.

"Do unazad par godina, obrtnici su bili podcijenjeni, a danas se događa suprotno. Obrtnici traže školovane i verificirane radnike, a vjera u njihov rad se vraća među građane. Ako nastavimo raditi na promociji obrtništva te edukaciji učenika i djelatnika, bit će to na zadovoljstvo svih građana, ali i nas obrtnika", istaknuo je Pismarović.

U sklopu Projekta Ilica, 18. prosinca, u 10 sati će se održati prigodna prodaja odjeće hrvatskih dizajnera i prigodna prodaja suvenira i božićnih poklona. Na otvorenju Obrtničkog Adventa nastupio Zbor Sloboda i Dječji zbor Kikići i Genijalci, uz nazočnost članova Komore i gostiju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.