Vrtić Igre za djecu 01. prosinca 2022.

Dječji vodič za Advent u Zagrebu: Što posjetiti s klincima?

Advent u zagrebu
Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell ; Dječji vodič za Advent u Zagrebu
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Počeo je još jedan Advent u Zagrebu. Donosimo ti najzanimljivija i najbolja događanja i mjesta koja se svakako isplate posjetiti s klincima

Tko li više uživa u Božiću od onih najmlađih? Oni znaju cijeniti njegovu radost i čaroliju, oni još vjeruju u Djeda Božićnjaka te svima rado iskazuju svoje oduševljenje božićnom čarolijom.

Ove godine Advent Zagreb na ulice grada vraća ono što će nas uvijek nasmijati i razvedriti, raznježiti i očarati: božićne dekoracije i ljupke drvene kućice, dražesnu glazbu i prigodne predstave, odličnu ugostiteljsku ponudu te nasmiješena rumena lica. Zagreb u ovo vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada.

Advent će ove godine trajati do 7. siječnja. Osim što će božićni sajmovi ponovno biti na nekoliko lokacija u gradu, ovogodišnji Advent nudi i neke nove zanimljivosti koje će posebno razveseliti one najmlađe. Istražili smo što na Adventu u Zagrebu svakako treba posjetiti s klincima!

Advent u Zoološkom vrtu Grada Zagreba: Priče iz davnine

 | Author: Zoološki vrt Foto: Zoološki vrt

Ova zbirka bajki Ivane Brlić-Mažuranić obilježila je djetinjstva brojnih generacija svojim fantastičnim likovima, predivnim krajolicima te biljnim i životinjskim svijetom Hrvatske, pa ne čudi što je odabrana i kao tema ovogodišnjeg Adventa u Zoološkom vrtu.
Edukatori odjeveni u likove Domaćih vodit će najmlađe u obilazak vrta te ih upoznati s čudnovatim životinjskim svijetom, a na obilasku mogu skupljati i materijale od kojih će izraditi božićne ukrase na prigodnoj radionici – sve kako bi se čarolija iz bajki prenijela u njihov adventski svijet.

Navedeni program održavat će se u sljedećim terminima:

27.11.2022.
2. – 4.12.2022.
9. – 11.12.2022.
16. – 18.12.2022.
23.12.2022.
26. – 30.12.2022.
2. – 8.1.2023.

Obrtnički Advent (26.11.2022. - 01.01.2023.)

 | Author: Pixsell/Neva Zganec Foto: Pixsell/Neva Zganec

Stari dječji filmovi čuvaju bezvremenske vrijednosti za sve generacije i odašilju toplinu kakva nam je potrebna u božićno vrijeme, pa će se ovog Adventa u prolazu Matice hrvatskih obrtnika vijoriti dječji glasovi iz klasika poput Vlaka u snijegu, Družbe Pere Kvržice i Smogovaca. Bit će tu i dječjih predstava te radionica izrade ukrasa za dom, nastupa dječjih zborova i prigodnih dekoracija (naravno, i jedan veeeliki bor), a za pune i sretne želuce pobrinut će se kućica s fritulama i prigodnim pićima.

Veseli božićni tramvaj

 | Author: Petar Glebov/PIXSELL Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Bajkovita vožnja s Djedom Božićnjakom i njegovim društvom uz pregršt zabave, smijeha i prigodnih darova, razveselit će sve, a posebno one najmlađe. Veseli božićni tramvaj jedinstvena je priredba kojom ZET sudjeluje u bogatom programu Adventa u Zagrebu.

Veseli božićni tramvaj voziti će od 6. do 31. prosinca 2022. godine svakim radnim danom od 16 do 19 sati, u dane vikenda od 10 do 16 sati, a petkom i blagdanom od 12 do 16 sati. Na Badnjak i Staru godinu tramvaj će voziti od 10 do 13.30 sati. Na Božić, 25. prosinca Veseli božićni tramvaj neće voziti.

Tramvaj za vrijeme održavanja priredbe prometuje svakih pola sata s ukrcajem i iskrcajem putnika na križanju Trga bana Josipa Jelačića i Praške ulice.

Veseli božićni tramvaj prometuje rutom:

Trg bana Josipa Jelačića – Ilica  Republike Austrije – Jagićeva - Jukićeva  – Vodnikova - Mihanovićeva  – Zrinjevac – Praška.

Vožnja traje oko 25 minuta.

Cijena karte iznosi 30 kuna.

Winter Park

 | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Park dr. Franje Tuđmana ovog Adventa postaje pravi raj za obiteljska druženja. Krenimo od brojnih radionica, animacija te glazbeno-scenskog programa za djecu kroz koje će mališani izraziti svoju kreativnost i odlično se zabaviti. Pa prigodne adventske gastro ponude te zabavnog parka s vrtuljcima i ledenim toboganom. A za kraj, nešto još neviđeno u Zagrebu: veeeliki panoramski kotač koji pruža pogled ravno u nebo i daje nezaboravan doživljaj svim putnicima! Zvuči čarobno, zar ne? Zato pravac Tuđmanac i uživajte u savršenom adventskom danu sa svojom obitelji i prijateljima!

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 14:00 – 21:00
Subota - Nedjelja: 11:00 – 22:00
Badnjak: 11:00 – 18:00
Božić: 15:00 – 21:00
Štefanje: 11:00 –  21:00
Stara godina: 11:00 – 18:00
Nova godina: 14:00 – 21:00

Ledeni Park

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ledeni Park (@ledenipark)

Tradicionalna božićna ponuda na Tomislavcu vraća se u sklopu Adventa Zagreb, postajući središtem prave zimske idile. Klizanje ispred veličanstvenog pročelja Umjetničkog paviljona, vesela glazba, zanimljiv kulturni program, raznolika ponuda domaće i svjetske fast food hrane te napitci koji nas griju iznutra i izvana – Ledeni park na Trgu kralja Tomislava nije samo mjesto, to je doživljaj koji se pamti! Tamo se stvaraju uspomene na prvo klizanje, na odlične provode s društvom, baš kao što su ih stvarale brojne generacije kroz povijest Zagreba.

Radno vrijeme:

Svaki dan: 10:00 – 23:00 / *petkom i subotom ugostiteljske kućice otvorene su do 24:00
Badnjak: 10:00 – 17:00
Božić: 11:30 – 23:00
Stara godina: 10:00 – 02:00
Nova godina: 11:30 – 23:00

Backo mini express - Muzej vlakića

Svi koji su ikad posjetili Zagreb u adventsko doba složit će se da je grad uistinu čaroban. A posebna ga čarolija smanjila i u obliku minijatura smjestila u Backo mini express!

Prepoznatljiva arhitektura i turističke znamenitosti, Sljemenska skijaška staza sa snijegom, skijašima i borderima, klizalište na Tomislavcu – sve se ovo nalazi u maketi Zagreba smještenoj u Muzeju vlakića, a mališani čak mogu sami upravljati vlakovima na posebnoj maketi kako bi u potpunosti doživjeli tu nevjerojatnu magiju Božića!

Radno vrijeme: ponedjeljak - subota od 13:00 do 21:00

Ne radi na Badnjak i Božić, te 26. 12., 31. 12. i 01. 01. 2023.

Zagreb u adventskom ruhu

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Šetnja centrom Zagreba otkriva brojna božićna drvca, orašare, jaslice i još brojne druge simbole Božića koji su se savršeno stvorili čitavu adventsku atmosferu i odjenuli Zagrebu ruho koje je čekao cijele godine.

Zato svakako prošetajte ovim lokacijama

1. Hrvatsko narodno kazalište

2. Tunelu Grič - Polarni san

3. Mjesečev vrt u Parku Bele IV (Vranyczanyeva poljana)

4. Park Grič

5. Umjetnički bor na lokaciji prolaz Oktogon

6. Stara Vlaška

Ostale informacije o događanjima i sadržajima na pročitaj na službenoj stranici Advent u Zagrebu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.