Vrtić Igre za djecu 30. lipnja 2016.

Djeca mogu upoznati čudesnu zemlju ovaj vikend

majmun zoo
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Šarolik program, nadahnut bogatom indijskom kulturom, ove subote očekuje posjetitelje od 10 do 17 sati u Zoološkom vrtu

U suradnji s Veleposlanstvom Indije i Indijskim kulturnim centrom edukatori Vrta pripremili su mnoštvo edukativnih sadržaja prilagođenih posjetiteljima svih dobi. Zaljubljenici u gastronomiju moći će upoznati egzotične okuse i mirise, a kreativci

zoo | Author: Promo Foto: Promo

jedinstvene motive koji se otiskuju na čarobne indijske tkanine. Bit će tu i tetoviranje kanom te igra za čiju je podlogu uzet zemljovid Indije.

Poseban naglasak stavljen je na faunu zemlje razvijene u dolini Inda čiji su najponosniji predstavnici u Maksimiru paunovi i Hanumanovi languri. Potonji su ime dobili po Hanumanu, bogu u liku majmuna, pa ih se u Indiji smatra svetim životinjama. Iako vole život u prirodi – od travnjaka do planina, drag im je i suživot s ljudima. U Indiji nastanjuju hramove i gradove, a zbog posebnog religijskog statusa čak i kad pustoše nasade, kradu hranu ili rade neku drugu štetu, Indijci ih ostavljaju na miru.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.