Vrtić 14. rujna 2022.

Drugo izdanje interaktivne slikovnice 'Tko je bio Krapinko?'

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Interaktivna i zabavna slikovnica 'Tko je bio Krapinko?' koja je stigla iz umjetničke produkcije Hit teatra, a autorski je potpisuju Ivana Sertić i Matea Elezović-Brdar, zaživjela je među najmlađima te je vrlo brzo i rasprodana. Stoga je ovih dana iz tiskare došlo njezino drugo izdanje, i to u novom i bogatijem ruhu.

 | Author: Promo Foto: Promo

Kao prva ilustrirana knjiga u Hrvatskoj koja poseže za povijesnom građom i bavi se temom krapinskih neandertalaca, sada se u svom reizdanju 'rastegnula' na više stranica i zasjala novim ilustracijama. Uz to, donosi i cijeli niz zanimljivosti i edukativnih pitalica iz života simpatičnog Krapinka koji iz dječjeg kuta mališane uči kako se nekoć živjelo te im daje poticaja i inspiracije da aktivno sudjeluju tijekom čitanja. Dodatna poslastica toj svestranoj slikovnici su lako pamtljivi stihovi u razigranim rimama koji se malim čitačima brzo uvlače u uho. Autorski tim čine Matea Elezović Brdar i Ivana Sertić, umjetnik Sven Klobučar zadužen je za ilustracije, dok je Martini Zadnik povjeren dizajn slikovnice.

 | Author: Promo Foto: Promo

„Iznimno sam uzbuđena oko druge slikovnice. Iako je riječ o proširenom izdanju, imam osjećaj da je u pitanju potpuno nova knjiga. Drugo izdanje ima mnogo više ilustracija i informacija, veća je, šarenija te raznolikija. Koliko raduje klince, toliko raduje i mene. Ne postoji ljepši predah od kazališnih predstava od slikovnice za mališane. Iako sam se vratila na daske koje život znače, nadam se da ovo nije i kraj naše literature za djecu“, otkrila je Matea Elezović-Brdar

 | Author: Promo Foto: Promo

Želite li svoje juniore upoznati s Krapinkom i u potrazi ste za novom slikovnicom za čitanje prije spavanja, možete je naručiti na https://hit-teatar.hr/krapinko/ ili pronaći u zagrebačkim knjižarama Hoću knjigu, V.B.Z. knjižarama diljem Lijepe naše, kao i u novootvorenoj zagrebačkoj knjižari Tvoja knjiga te prodajnom  mjestu  Rox, Slavonska avenija 100, Zagreb.