Vrtić 10. ožujka 2022.

Dijete vam neće ništa jesti? Imamo provjereno rješenje

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jeste li i vi među roditeljima kojima je svaki obrok postao opterećenje i nikad ne znate hoće li vaše dijete danas pojesti to što ste mu ponudili ili će nakon tri zalogaja reći da nije više gladno?

Vjerojatno je svaki roditelj ponekad sam sebe pitao kako je to moguće i je li količina unesene hrane dovoljna za rast i razvoj. Slabiji apetit kod djece nije rijetkost, vjerojatno je povezan s izbirljivošću i izmjenjivanjem faza intenzivnog rasta, ali neka djeca jednostavno uporno odbijaju većinu hrane koja im je ponuđena. I ta činjenica roditeljima predstavlja trajni izvor brige. 

Pomoć iz prirode u obliku biljnog ekstrakta

Pomoć pri poticanju zdravog apetita i može se pronaći i u obliku dodataka prehrani. Važno je naglasiti da je pri kupnji proizvoda za djecu posebno važno takve proizvode potražiti u ljekarnama zajedno sa savjetom farmaceuta. Takvi preparati najčešće u kombinaciji sadrže biljne ekstrakte, od kojih se posebno ističe maslačak koji dokazano pomaže poboljšanju teka. Ekstrakt korijena maslačka u svom sastavu sadrži takozvane gorke tvari koje stimuliraju izlučivanje probavnih sokova te pospješuju tek. 

 | Author: Pharmoval A-petit® tekući dodatak prehrani Foto: Pharmoval A-petit® tekući dodatak prehrani

Osim toga, ekstrakt korijena maslačka sadrži  i visok udio inulina, prebiotika koji korisno djeluje na peristaltiku te na zdravu probavu. Pogotovo kod djece koja nemaju uravnoteženu prehranu, treba dodatno i obratiti pozornost na dovoljan unos esencijalnih vitamina i minerala koji su nužni za normalnu probavu i iskorištavanje hranjivih tvari. Cink i vitamini B skupine doprinose normalnom metabolizmu hranjivih tvari te njihov nedostatak može utjecati na smanjeni apetit.

Prvi pripravak s odobrenom zdravstvenom tvrdnjom

U ljekarnama možete pronaći A-petit® tekući dodatak prehrani koji sadrži ekstrakte korijena maslačka i islandskog lišaja, mineral cink te odabrane vitamine B skupine. Pripravak je odličnog okusa slatke naranče koji djeca vole! Preporuča se uzimati dva puta dnevno prije obroka. A-petit® je prvi hrvatski proizvod s odobrenom zdravstvenom tvrdnjom za poticanje teka te je uravnoteženog i optimalnog sastava, kako za djecu već od 3 godine tako i za odrasle i dio je hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval. 

Potražite u ljekarnama

A-petit® tekući dodatak prehrani može se nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.