Vrtić Dijete u vrtiću 01. travnja 2020.

Zagrebački vrtići do daljnjeg se neće plaćati. Kako je u drugim gradovima i općinama?

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječji vrtići kojima je osnivač Grad Zagreb bit će besplatni za roditelje i skrbnike od 1. travnja do opoziva Vladine odluke o obustavi redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predložio je i uputio u proceduru izmjenu Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane i predškolske dobi Grada Zagreba za 2020. prema kojoj se predlaže oslobađanje plaćanja participacije korisnika dječjih vrtića.

"Roditelji/skrbnici korisnici dječjih vrtića kojima je osnivač Grad Zagreb od 1. travnja 2020. u cijelosti oslobađaju plaćanja participacije u cijeni vrtića do opoziva Odluke o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu Vlade RH", stoji u priopćenju zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje.

Možda te zanima... Prvi dan bez škola i vrtića u Hrvatskoj: Što kažu roditelji? Vrtić

Kako je u drugim gradovima i općinama, prenosimo sa službene stranice Koronavirus.hr:

U Istarskoj županiji roditelji neće plaćati vrtiće do datuma kad su zatvoreni. U Koprivnici također roditelji neće morati plaćati vrtiće za razdoblje kad ne rade. Dječji vrtići Dubrovnik radit će u dežurstvu, a roditelji čija djece neće pohađati vrtić nisu obavezni plaćati participaciju. Roditeljima i korisnicima Dječjeg vrtića Cvrčak u Virovitici umanjit će se iznos participacije za travanj.

U Opatiji se neće plaćati dio cijene smještaja u vrtiću od 16. ožujka do kraja mjeseca te u razdoblju u kojem se nastava odvija virtualno roditelji neće plaćati uslugu produženog boravka, školskih obroka, izbornu nastavu talijanskog i sveostale izvannastavne aktivnosti. Velika Gorica smanjit će cijene roditeljskih uplata za vrtić i produženi boravak u mjesecu ožujku za 50% iznosa.

Zadar, Supetar, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina, Sveta Nedelja, Zaprešić, Novska, Cres te Općine Pirovac i Križ donijeli su odluke o smanjenju iznosa participacije za dječje vrtiće odnosno dani koje djeca ne provedu u vrtiću zbog situacije s koronavirusom neće se plaćati. Na otoku Krku Dječji vrtić Frankopan sa svim područnim vrtićima zatvoren je do 14. travnja. Dežurni vrtići su u Malinskoj i gradu Krku.

Na službenim stranicama lokalne samouprave možeš saznati aktualne i točne informacije o svim promjenama i odlukama.

Možda te zanima... U Zagrebu neće naplaćivati dječji vrtić, produženi boravak i kuhinju Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.