Vrtić Dijete u vrtiću 23. lipnja 2020.

Koronavirus u Đakovu: Zbog predostrožnosti zatvorili dječji vrtić

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sestra iz Dječjeg vrtića tvrdi da kod njih nitko nema koronu nego se pojavila sumnja na višem nivou pa čekaju potvrdu epidemiologa te su iz predostrožnosti zatvorili vrtić...

Deset časnih sestara iz samostana Milosrdnih sestara Svetog Križa u Đakovu pozitivno je na Covid_19. Otkriveno je to u nedjelju popodne kada su tri sestre dobile temperaturu i odmah se javile svojoj doktorici te epidemiološkoj službi. Od 12 testiranih sestara, pozitivne nalaze dobilo je njih 10.

Upravo stoga iz preventivnih je razloga zatvoren i Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret koji pohađa 95 djece po Montessori programu.

"Obavijestili smo sve roditelje o pojavi virusa u samostanu i zamolili ih da ne dovode djecu u vrtić dok ne vidimo daljnji razvoj situacije. Nitko od sestara u vrtiću nije pozitivan na virus, niti itko od djece. Odlučili smo ga privremeno zatvoriti isključivo iz preventivnih razloga. Sve je prijavljeno nadležnim službama. Sve se sestre drže mjera i razloga za paniku nema", rekla je sestra Rahela Lacković, ravnateljica dječjeg vrtića Sunčev sjaj Nazaret iz Đakova.

Možda te zanima... Infektolog Tešović objašnjava zašto je bolest uzrokovana koronavirusom blaža kod djece Vrtić

 

Informaciju o koroni u samostanu potvrdio je i Krunoslav Capak.

"Radi se o tome da su dvije časne bile u inozemstvu, zaraženo ih je 10 u ovom trenutku. Epidemiolozi su na terenu, snimit će situaciju. Potrebna je brza i hitna obrada da se svi koji su bili u kontaktu stave u samoizolaciju", rekao je Capak za N1.

Samostan je zatvorio i svoj centar Amadea za psihosocijalne potrebe u kojemu su također pružali pomoć ljudima koji im se obrate.

Možda te zanima... 5 stvari koje obavezno trebaš dezinficirati u svom domu Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.