Trudnoća 01. kolovoza 2022.

Video: Tatu je tijekom porod uhvatila mučnina, neobičnim reakcijama nasmijao milijune ljudi

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tatu je tijekom porođaja uhvatila mučnina, a šaljivi video je u jednom danu prikupio više od 3 milijuna pregleda!

Budući roditelji puno čitaju i pripremaju se za dolazak bebe u obitelj. Iako mnogo muškaraca želi prisustvovati porodu i to naposljetku opisuju kao jedno od najljepših i najintenzivnijih trenutaka, ima i onih koji imaju ponešto drugačija iskustva. Jedno takvo iskustvo najbolje je oslikala korisnica TikToka Danielle Foord kad je podijelila video sa svog porođaja. Iako njezin partner ni trenutka nije dvojio hoće li joj biti pratnja na porodu, čini se da se novopečeni tata nije najbolje pripremio za ono što ga čeka. 

Kada se porod bližio kraju, uzbuđeni partner je upalio kameru na mobitelu kako bi snimio važan trenutak. Stao je kraj supruge koja leži na bolničkom krevetu i čvrsto je primio za ruku. No onda ga je uhvatila mučnina, ali do samog kraja se iz petnih žila trudio izdržati. Čim je trud popustio, utonuo je u stolac kraj kreveta kako bi došao k sebi.

@danielle.foord I have no words ... #ForTheLoveOfBeauty #getoverherechallenge #fyp #birth #baby #labor ♬ original sound - danielle.foord

Video je zbog reakcije muškarca postao viralan i skupio više od dva milijuna lajkova i tisuće komentara. “Ovom muškarcu zaista nije mjesto u rađaoni”, “Rodila sam dvaput, ali mislim da bih reagirala isto na njegovom mjestu”, “I on rađa na svoj način”, “Zaslužio je zlatnu medalja za toliki trud”, samo su neki od komentara koji su se nanizali ispod videa.

Tata na porodu: da ili ne?

Trebaju li očevi prisustvovati porodu? O ovoj temi se često raspravlja i na našem forumu, a iskustva i mišljenja roditelja su podijeljena. Predsjednicu Hrvatske komore primalja, Barbaru Finderle, pitali smo kakvo je njezino iskustvo - jesu li partneri na porodu više smetnja nego pomoć.

 "Osobno do sada nisam imala loša iskustva s partnerima i drugim bliskim osobama, dapače, uvijek su bili od pomoći, kako rodilji tako i primaljama. Preporučila bih svim budućim tatama da prođu kroz takvo iskustvo, jer porođaj je svakako jedinstveno iskustvo za svaku obitelj i često djeluje povezujuće na njezine članove", kaže Barbara Finderle, ali dodaje da je važno da partner ili druga bliska osoba budu adekvatno educirani o porođaju, te da barem u teoriji znaju što mogu očekivati i što se od njih očekuje.

Ključna je dobra priprema

"Ponekad nije lako gledati svoju partnericu koja prolazi kroz trudove, međutim treba shvatiti fiziologiju samog poroda, te znati zašto su trudovi važni. Partneri, u drugu ruku, moraju biti svjesni svojih eventualnih ograničenja i ukoliko im se čini da se ne osjećaju dobro na porodu, uvijek mogu na kratko izaći iz rađaonice, prošetati se i po potrebi vratiti", poručuje Barbara Finderle.

Kakva su vaša iskustva? Podijelite ih s nama u komentarima! 
 

Možda te zanima... Svi ljudi kojima ćeš biti zahvalna nakon porođaja Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.