Trudnoća Trudnica 18. siječnja 2016.

Taksist Ubera odbio voziti ženu u trudovima do bolnice

trudnica, mobitel, trudovi, trbuh
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što je vidio trudnicu da povraća, vozač Ubera kojeg su ona i njen suprug naručili, odbio ih je odvesti u bolnicu, iako su mu rekli da će platiti čišćenje vozila te im naplatio vrijeme provedeno u razgovoru s njima

Vozač Ubera na Manhattanu u New Yorku odbio je voziti ženu u trudovima i njenog supruga, ali im je ipak naplatio uslugu 13 dolara, piše Fortune. David Lee i njegova trudna žena naručili su Uber vozilo, a kad je vozač stigao, vidio je trudnicu kako povraća na kolniku i rekao im da ih ne može primiti jer će izgubiti 1000 dolara dnevnice ako joj pozli u automobilu. Također ih je upozorio da nijedan vozač neće primiti ženu u trudovima.

Par je uvjeravao vozača da će platiti za čišćenje vozila, i molio ga da ih odveze u obližnju bolnicu. No vozač ih je odbio i naplatio im 13 dolara za vrijeme provedeno u razgovoru s njima.

Na sreću za Leeja i njegovu ženu, sve je završilo dobro. Naručili su drugo Uber vozilo koje ih je dovezlo do bolnice i nekoliko sati kasnije rodio se njihov sinčić.

Porod u taksiju nije rijetkost

"Uskraćivanje usluge putnici u trudovima je neprihvatljivo: ovo se protivi našim pravilima i standardima usluga koje jamčimo putnicima. Ispričavamo se putnicima i poduzeli smo sve mjere kako bismo odgovorili na žalbu. Drago nam je da je drugi vozač bio profesionalan i uslužan", piše u priopćenju iz Ubera. 

Inače u New Yorku nije rijetkost da žena rodi u taksiju ili automobilu, a znalo se dogoditi i da taksisti pomognu pri porodu, stoga nije sasvim jasno kako se ovo moglo dogoditi Leeju i njegovoj trudnoj ženi.

"Kad odlučuju koga će voziti, vozači Ubera moraju se pridržavati istih zakona kao i taksisti Grada New Yorka koji štite putnike od diskriminacije na temelju trudnoće. Ovi zakoni su odlična stvar, jer se njima sprječava rađanje djece na ulicama i kolnicima New Yorka", rekla je Emily Martin iz Nacionalnog centra za ženska prava u Washingtonu te je naglasila da državni zakoni u New Yorku zabranjuju vozačima odbijanje usluge ženama koje su u trudovima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.