Trudnoća Trudnica 15. prosinca 2015.

Sve trudnice osjećaju krivnju kad ovo pomisle

trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bila sam uvjerena da se ni jedna majka nikad nije ovako osjećala. Mislim, koja bi se žena pitala želi li uopće još jedno dijete, ako je već ostala trudna. Sigurno bi samo bolesna, poremećena osoba mogla imati takve izopaćene misli

Sjećam se kako sam sjedila u zamračenoj dječjoj sobi otprilike u 6. mjesecu trudnoće. Soba je bila svježe obojena, a ja se nisam mogla osoboditi groznog osjećaja koji me mučio cijeli dan. Oči su mi bile pune suza i drhtajući sam rekla svom suprugu: Ovo je bila velika greška.

Da je požalila što je trudna priznala je u svom blogu na portalu Babycenter Melissa Willets, mama tri djevojčice, koje sada imaju 7,4 i 2 godine. Bilo je to dok je očekivala rođenje svoje najmlađe kćeri i bojala se da bi to moglo ozbiljno poremetiti život njihove četveročlane obitelji. Dalje objašnjava:

Na kraju krajeva, stvari su tek postale lakše s mojim kćerima, koje su tada imale 4 i 2 godine. Pelene su uskoro trebale postati stvar prošlosti. Svi smo normalno spavali. Život je bio dobar!

A ja sam ga morala zeznuti jer sam željela još jednu bebu.

Kako glupo.

Nisam stalno mislila da je trudnoća pogreška. Većinu vremena bila sam oduševljena što sam trudna. No ponekad nisam.

Kako ću biti dobra mama troje djece?

Tko to može? Dvoje je bilo dovoljno teško! Ovo je ludo. Nikad to neću moći.

Ne. Nema šanse. Stjerana sam u kut.

No dobro, nisam mogla dočekati da upoznam svoju novu bebu. Znala sam da ću je voljeti. I upravo zbog toga osjećala sam se strašno krivom kad god bi mi misli odlutale na to mračno mjesto na kojem sam bila uvjerena da sam trebala ostaviti sve onakvo kakvo je bilo.

I bila sam uvjerena da se ni jedna majka nikad nije ovako osjećala. Mislim, koja bi se žena pitala želi li uopće još jedno dijete, ako je već ostala trudna. Sigurno bi samo bolesna, poremećena osoba mogla imati takve izopaćene misli.

Onda sam se jednog dana s prijateljicom našalila kako je moj divovski, ogromni, zaista veliki trbuh zapravo velika greška.

Ona se smijala. Nije zvala policiju i rekla im da me zatvore jer sam kriminalno luda, nesposobna majka. Shvatila sam da je u redu imati dvojbe o divovskim, ogromnim, zaista velikim životnim promjenama.

Čak i ako se radi o bebi.

Jer znate što? Iste sekunde kad sam vidjela tu novu bebu, znala sam da ona nije nikakva pogreška.

Ona je trebala biti tu. I tako sada osjećam svaki dan.

Dakle, ako se trenutno širite u području trbuha i brinete se da bi beba koja vas lupka iznuta mogla biti najgora ideja ikad, niste grozni.

Čovjek ste.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.