Trudnoća Trudnica 29. rujna 2014.

Ostala sam trudna na stručnom osposobljavanju

trudnica, posao
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudnicu koja je zatrudnjela tijekom stručnog osposobljavanja, zanima ima li pravo poslije dovršiti staž kod istog poslodavca. Pročitajte odgovor Pravne klinike

Ostala sam trudna dok sam na stručnom osposobljavanju. Zanima me imam li poslije pravo naknadno dovršiti staž kod istog poslodavca? Moram li prijaviti porodiljni i nakon koliko se mogu vratiti stažirati ako uopće mogu ikako?

Kada više niste u mogućnosti uredno obavljati poslove u sklopu stručnog osposobljavanja, vaš ugovor o stručnom osposobljavanju se prekida i vi se prijavljujete na Hrvatski zavod za zapošljavanje kao nezaposlena osoba, s time da kada iskoristite rodiljnu i roditeljsku poštedu od rada imate pravo dalje nastaviti stručno osposobljavanje kod istog ili drugog poslodavca.

Imate pravo iskoristiti cijelu rodiljnu i roditeljsku poštedu od rada, u trajanju od godine dana, ali ako želite možete je prekinuti i prije i nastaviti svoje stručno osposobljavanje. Za vrijeme trajanja rodiljne i roditeljske poštede od rada imate pravo na novčanu naknadu u iznosu od 50 posto proračunske osnovice mjesečno (1663,00 kuna), s time da na nju imate pravo od trenutka rođenja djeteta. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.