Trudnoća Trudnica 20. ožujka 2018.

Kako izgleda neinvazivni prenatalni test u trudnoći?

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zasigurno najbolji i najpotpuniji neinvazivan prenatalni test na svijetu je test NIFTY koji je siguran, jednostavan, precizan i izuzetno pouzdan, a kako izgleda postupak testiranja tim testom - pročitajte i pogledajte u nastavku

Svaka buduća mama već se u ranoj trudnoći susreće s trudničkim pregledima, kako obaveznim, tako i dodatnim. Tu se prvenstveno misli na ultrazvučne preglede i na mjerenje nuhalnog nabora te na invazivne i neinvazivne testove pomoću kojih se može saznati više o kromosomskom zdravlju nerođene bebe.

Zašto se sve više trudnica odlučuje za prenatalni test?

Osnovna razlika između invazivnih i neinvazivnih testova je u tome što kod invazivnih metoda, kao što su amniocenteza i biopsija korionskih resica, zbog prodiranja u tijelo postoji rizik od pobačaja koji iznosi 1-2 posto, dok kod neinvazivnih testova ne postoji rizik od pobačaja ni drugih komplikacija poput infekcija, krvarenja ili curenja plodne vode.

Kako izgleda postupak testiranja testom NIFTY?

Test NIFTY može napraviti svaka trudnica već od 10. tjedna trudnoće. Prije vađenja krvi za test NIFTY ginekolog će Vam objasniti mogućnosti, prednosti i ograničenja testa NIFTY. Također, napravit će ultrazvučni pregled kako bi se potvrdili otkucaji srca. Nakon toga, zajedno s ginekologom ispunit ćete potrebnu dokumentaciju s podacima vezanima za Vašu trudnoću te potpisati Informirani pristanak kojim potvrđujete da dajete svoju suglasnost za provođenje ovog testiranja.

 | Author: promo Foto: promo

Sam postupak je iznimno siguran i jednostavan, a radi se zapravo o standardnom postupku vađenja krvi iz vene na ruci. Nakon toga uzorak krvi šalje se zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom u certificirani laboratorij u kojem se analizira u skladu s najvišim standardima kvalitete.

Rezultati testa NIFTY dostupni su najčešće u roku od 6-8 dana od dana vađenja krvi, a dostavljaju se ginekologu kod kojeg ste radili test, koji Vas onda obavijesti o rezultatima i njihovom značenju.

Točnost detekcije testa NIFTY iznosi više od 99 % za detekciju 3 najčešće trisomije: Downovog, Edwardsovog i Patauovog sindroma, a test također može otkriti i 4 poremećaja broja spolnih kromosoma, trisomije kromosoma 9, 16 i 22 te čak 60 različitih poremećaja kromosomskih delecija i duplikacija. Ako želite, NIFTY Vam može otkriti i spol Vaše bebe.

Znate li koje su najčešće posljedice genetskih poremećaja kod djece?

U videu u nastavku možete pogledati kako je jednostavan postupak testiranja testom NIFTY, a više informacija možete pronaći na internetskoj stranici i na Facebook stranici Nifty test Hrvatska

Saznajte zašto je NIFTY test napravilo već više od 2 milijuna trudnica u svijetu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.