Trudnoća Trudnica 20. lipnja 2023.

Baby boom: 12 djelatnica neonatalne intenzivne njege trudno u isto vrijeme

Foto: Facebook/Riverside
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U Regionalnom medicinskom centru Riverside u Virginiji dogodio se pravi 'baby boom' s obzirom da je čak 12 njihovih djelatnica neonatalne intenzivne njege trudno

Iz Virginije dolazi preslatka vijest. 12 zaposlenica neonatalne intenzivne njege u Regionalnom medicinskom centru Riverside u Virginiji - jedna pripravnica, 10 medicinskih sestara i jedna tajnica - zatrudnjelo je u skoro pa u isto vrijeme.

Dvije su žene rodile kćeri u ožujku i svibnju, a ostale će do kraja godine: četiri bebe trebaju se roditi u srpnju, tri u kolovozu, jedna u rujnu, jedna u listopadu i jedna u studenom. Imat će šest djevojčica i tri dječaka, dok se spol tri bebe još ne zna.

"Ovo je najviše istovremenih trudnoća u povijesti zaposlenika naše bolnice. Njih pet su prvorotkinje", rekao je za Today glasnogovornik medicinskog centra Riverside.

Djelatnice kažu da si međusobno pomažu i uskaču: "Svi osjećamo veliku podršku i ne moramo se brinuti o tome ako ikome nešto zatreba", kaže Haley Bradshaw koja je trudna 35. tjedana za Today. "Svi smo ovdje da uskočimo i pomognemo ako netko uzme pauzu ili ima zakazan pregled kod liječnika. Čuvamo leđa jedni drugima."

"Bolje radimo kao tim jer znamo na čemu smo", kaže Jackie Cox, koja je 36 tjedana trudna sa svojim petim djetetom, djevojčicom, za TODAY.com. Kaže da je zajednička trudnoća produbila njihova prijateljstva, bilo kroz razgovor o trudničkim problemima ili imenima djeteta.

Inače, u ovoj bolnici na odjelu neonatalne intenzivne njege rade 52 medicinske sestre, pa rijetko rade smjene od 12 sati, što bi trudnicama teško palo.

Je li i kod tebe na poslu ili okolici bio baby boom kad si bila trudna?

Možda te zanima... Dokazano: Trudnoća može biti 'zarazna' među prijateljicama Trudnoća
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.