Trudnoća Trudnica 05. svibnja 2016.

6 stvari na koje morate paziti u trudnoći

trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Saznajte koja osnovna pravila sigurnosti morate slijediti ako ste trudni

Postoje neke sigurnosne mjere oko kojih morate brinuti kada ste trudni. Budite oprezni kako vas ne bi „pogodile“ neke nepredviđene okolnosti, a sve zbog vaše nepažnje. 

1. Držite pod suhim

Ako ste trudni, onda je vrlo važno da se vaš partner i ostali članovi obitelji pobrinu da je pod u vašem domu uvijek suh, tako da se ne kliže. Kad vam je pod u sobi mokar, ne ulazite dok se potpuno ne osuši kako biste izbjegli bilo kakve rizike u trudnoći.

2. Izbjegavajte vruće napitke

To je osnovna sigurnosna mjera koje se uvijek treba pridržavati. Kada pijete bilo koji topli napitak, budite oprezni da ga slučajno ne izlijete na sebe. Čak i manje opekline mogu biti teške tijekom trudnoće i mogu uzrokovati probleme.

3. Pravilno podesite visinu

Većina trudnica ima problema pri ustajanju iz visokih kreveta ili niskih WC-a. To stvara pritisak na trbuh i može biti štetno. One mogu čak i pasti. Za održavanje neke osnovne sigurnosti tijekom trudnoće, podesite visinu krevetu malo niže, ovisno o tjelesnoj visini žene i njezine razine udobnosti.

Niža žena - teži porod?

4. Nosite udobnu odjeću

Majka mora kupiti odgovarajuću odjeću. Ona ne bi trebala biti previše uska. Također, haljine ne bi trebale biti preduge, jer postoji šansa spoticanja o njih.

5 stvari koje u trudnoći morate izbjegavati

Štikle u trudnoći - da ili ne?

5. Usporite

Vodite brigu o tome da majka ne može trčati i skakati niz stepenice kao prije. Postoje rizici od ozljeđivanja vas i vaše bebe. Mnogi liječnici sugeriraju budućim roditeljima da ne putuju previše.

Proširene vene na nogama

6. Pazite na prehranu

Gotovo sve žene imaju promjenu u okusu tijekom trudnoće. Imajući ove promjene na umu, pripremite hranu koju vi i vaše dijete trebate tijekom trudnoće.

Obavezne namirnice na trudničkom jelovniku

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.