Trudnoća Trudnica 25. travnja 2016.

6 mitova o strijama koje smo svi čuli

krema žena
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Strije se ne pojavljuju samo u trudnoći iako se povećava vjerojatnost zbog rastezanja kože. Osim na trbuhu, mogu se pojaviti i na grudima, stražnjici, bedrima i nadlakticama.

1. Samo trudnice mogu imati strije

Kod trudnica se, bilo više ili manje, pojavljuju strije, ali one se pojavljuju i kod ostalih ljudi ako se naglo udebljaju ili naglo smršave.

2. Strije se mogu spriječiti

Rizik nastanka strija smanjit ćete jedino ako pazite na svoju prehranu i držite kilograme pod kontrolom. Radikalne promjene na težini svakako će dovesti do nastanka strija.

3. Tijekom trudnoće strije se pojavljuju samo na trbuhu

Strije se u trudnoći najčešće pojavljuju na području trbuha jer se tamo koža najviše rasteže, ali one se pojavljuju i na grudima, stražnjici, bedrima i nadlakticama.

4. Kad smršavite, strije nestanu

U nekim slučajevima je to točno, ali kad strije jednom nastanu, velike su šanse za njihovu ponovnu pojavu, jer se rastegnuta koža teško vraća u prvobitno stanje.

trudnički trbuh krema | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

5. Mogu nestati i uz povremenu uporabu krema

Da biste se riješili strija, morate biti izuzetno uporni i disciplinirani, posebno ako koristite samo kućne tretmane kremama. Važno je kreme nanositi dva puta dnevno na zahvaćena mjesta. Kreme neće toliko djelovati na već postojeće strije, koliko preventivno na njihov nastanak.

6. Mala djeca i tinejdžeri ne mogu dobiti strije

Upravo je u tim starosnim dobima učestala pojava strija, a najčešće je uzrokovana naglim rastom. Međutim, oni su još u razvoju pa njihove strije izblijede brže nego kod odraslih.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.