Trudnoća Porođaj 08. rujna 2022.

Treba li partner ženi nakon poroda kupiti poklon? Tata pokrenuo žustru raspravu na forumu

Foto: Shutterstock ;Treba li partner ženi nakon poroda kupiti poklon?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Baby shower" zabave, darivanje nerođene bebe i tzv. push darovi za rodilju sve su češći trendovi i na našim prostorima. Jedan se budući tata potaknut navedenim trendovima upitao treba li i on kupiti partnerici poklon nakon poroda, a njegova je objava izazvala lavinu komentara...

Jedan korisnik Reddita naišao je u zatvorenoj Facebook grupi na raspravu o tome što pokloniti ženi nakon poroda. Riječ je o takozvanim push darovima, koji su sve češći i u našim krajevima.

"Bilo je raznih komentara, od onih da je glupo poklanjati ženi nešto zato što je rodila, do toga da joj se poklone vrijeme i pažnja, ali i konkretnih primjera darova", napisao je muškarac koji će i sam za nekoliko mjeseci postati tata.

"Sad razmišljam možda ženi kao znak pažnje nešto pokloniti da je dočeka kad se vrati iz bolnice. Čisto iz razloga da se i ona osjeća posebno jer su nakon poroda sva svjetla uperena u bebu", dodao je pa upitao druge jesu li kupili poklon svojim ženama nakon što su rodile, ali i zamolio za savjet što o tome općenito misle.

Možda te zanima... Babinje u tijeku: "Novopečene mame bi najradije zabranile babinjske posjete" Roditelji

"Bilo je raznih komentara od toga da je ideja darivanja žene nakon poroda glupa do prijedloga što joj kupiti. Bilo je i onih komentara da joj pokloni svoje vrijeme, da pomaže, bude s njom i djetetom i olakša joj itd. Iskreno, po meni se nekako i podrazumijeva da ćeš ostati s ženom kad se vrati iz bolnice i raditi to sve cijelo vrijeme, a ne da bi to trebalo biti umjesto nekog poklona.

I sam sam baš prije par dana saznao da ću postati tata pa isto razmišljam možda ženi u znak pažnje nešto pokloniti da ju dočeka kad se vrati iz bolnice. Čisto da se i ona osjeća posebno jer mislim da nakon poroda sva svjetla budu uperena u bebu...Stoga moje pitanje vama, vi koji ste već dobili bebu jeste li što kupili svojim ženama i ako jeste, što? Ostali koji nisu to prošli, što misle o tome općenito?", upitao je budući tata korisnike foruma. 

Objava je u samo nekoliko sati prikupila mnogo komentara, a neke odgovore prenosimo u nastavku.

"Mene je kad smo došli kući dočekao buket i kroasan s pistacijom. Nikad nisam sretnije pojela taj kroasan nakon tri dana bolničke hrane, pamtit ću ga zauvijek. Poanta: samo ti znaš što će tvoju ženu razveseliti."

"Cvijeće ili nakit, ne možeš promašiti."

"Meni je muž kupio naušnice, mala zlatna slova prvog i srednjeg imena naše kćeri (znali smo da je curica i naravno ime unaprijed). Prekrasne, ne pretjerano skupe (500-tinjak kuna), i vječno ću ih imati kao prvi poklon koji sam primila kao majka čarobne curice. Nije nešto što moraš učiniti, naravno, ali mislim da je gesta prekrasna - trudnoća i porod nisu nimalo laki koliko god je beba željena pa čisto nešto sitno da joj pokažeš koliko cijeniš poklon koji je ona nosila."

"Baloni su najveće bacanje novca. Ostalo je skroz ok."

"Plati nekog da dobro počisti stan kad dođe s poroda da sve bude tip-top."

"Mene su moj muž i sinovi dočekali sa super uglancanom kućom. Kad sam ušla i to ugledala... Ajme, pa ja se samo mogu zavaliti i opustiti, najbolja stvar koju si možeš poželjeti onako iscrpljen."

"Osobno nisam svojoj ženi ništa kupovao osim cvijeća i torte kad je došla. Iako, neki komad nakita nije loša ideja."

"Ja bih joj kupio čepiće za uši."

"Ja sam dobio dijete prije mjesec dana, poklonio sam joj pažnju zadnjih 9 mjeseci tako da ne vidim što joj imaš poklanjati za porod, ne ideš u babinje svojoj ženi."

Treba li partner kupiti poklon ženi nakon poroda? Napiši nam svoje mišljenje u komentarima.

Možda te zanima... Ovih 9 stvari bih stvarno voljela da sam znala kad sam došla iz rodilišta Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.