Trudnoća Porođaj 10. siječnja 2019.

Nevjerojatne fotografije poroda turistkinje u Crvenom moru

Foto: Facebook/Channel Mum
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ruska turistkinja rodila je u Crvenom moru u Egiptu, a fotografije tog događaja su se raširile Internetom

U svjetskim medijima pojavile su se fantastične fotografije žene koja je imala porod u moru. Fotografije su nastale u gradu Dahabu u Egiptu, te su odmah postale viralne. Fotografije je snimio vlasnik hotela Mohamed El Said s balkona svog hotela "Dar Dahaba". Njegova nećakinja Hadia Hosny El Said objavila je ove zapanjujuće fotografije na svojoj Facebook stranici.

Prema Daily Mailu, mama je ruska turistkinja koja je doputovala točno u ovo mjesto kako bi rodila u moru. Na fotografijama je stariji muškarac koji nosi bebu i za kojeg se vjeruje da je liječnik koji je specijaliziran za porođaje u vodi pa se pretpostavlja da je sve bilo planirano.

Mohamed je primijetio da je mama prije porođaja išla plivati, slijedio ju je njezin partner i liječnik koji joj je pomagao na porođaju. Nakon porođaja posteljicu su stavili u zdjelu i zajedno s bebom izvadili iz mora. Nakon toga svi su izašli iz vode, a rodilja je pozdravila svoje veće dijete. U originalnom postu El Said je napisala da je mama bila jako smirena: "Mama je nakon poroda izašla iz mora kao da se ništa nije dogodilo", napisala je. Nakon što je priča postala viralna, egipatski mediji su izvijestili da u posljednje vrijeme mnoge majke dolaze roditi u Dahabu.

Usprkos rastućem trendu, stručnjaci upozoravaju da bi rađanje na otvorenom moru moglo biti rizično. Porođaji u moru i oceanima nisu se dovoljno istraživali da ih se moglo nazvati "sigurnim". "Visoki udjel soli u morima i oceanima mogu ozbiljno naškoditi djetetu ako slučajno popije gutljaj tijekom procesa rađanja", izjavila je dr. Saima Aftab za Live Science.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.