Trudnoća Porođaj 07. studenoga 2022.

Budući tata, ove su stvari koje ne smiješ govoriti ženi na porodu!

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neka od ovih pravila će te nasmijati do suza, garantiramo!

Došao je i dugoočekivani dan D. Nakon devet mjeseci uzbuđeno i kao u balonu čekate ispred bolničkih vrata poziv u rađaonicu. No, očevi, strpite se još malo jer i u rađaonici možete napraviti neoprostive pogreške ili briljirati. Rečenice poput ovih: 'Diši, draga, diši.', 'Što misliš, koliko će još trajati?', 'Pa nije to tako teško kako sam ja mislio!', 'Sve su žene rodile pa ćeš i ti', strogo su zabranjene.

U nastavku pročitaj koje još stvari NE smiješ govoriti ženi koja će uskoro roditi, a neka će te od ovih pravila zasigurno nasmijati do suza! 

1. "Skoro je gotovo"

Jer možda i nije. Možda tek počinje. Sasvim je moguće da je pred nama još 27 sati nesnosno bolnih trudova. Dakle, nemoj davati nikakva lažna obećanja ako ne želiš da te udare s obližnjim predmetom.

2. "Umoran sam"

Znamo da si umoran i da su sve tvoje riječi ohrabrenja naišle na zid u proteklih17 sati, ali NISI zapravo umoran. Je li to jasno? Nisi ni blizu toliko umoran kao tvoja partnerica koja uzaludno pokušava roditi. Zapravo, nikad više ne smiješ reći da si umoran jer će ona uvijek biti umornija od tebe. Kraj.

3. "Zar ne bi trebala jednostavno uzeti lijekove protiv bolova?"

Ne. Razgovarali ste o tome, sjećaš se? To je u planu poroda. Onaj koji je pisala14 puta i natjerala te da čitaš svaki dan posljednja dva tjedna. Piše: NEMA BOLI. Koji dio "bez ublažavanja boli" ne razumiješ?

4. "Samo ću uzeti malu pauzu i uzeti si nešto za pojesti"

Ona nema pauze, ti nemaš odmora. Ona ne dobiva hranu, ne možeš ju ni ti dobiti. Odmah sjedni i nemoj ni pomišljati vaditi telefon da provjeriš Facebook.

Možda te zanima... Viralni video: Pogledaj kako izgleda porođaj Trudnoća

5. “Vau, glava je OGROMNA”

Ono što ona ne zna, ne može joj nauditi, stoga zadrži svoje misli za sebe. Kada doživi zloglasni "vatreni prsten" (neopisiv osjećaj peckanja koji se javlja kada se bebina glava kruni i njezino tkivo rastegne do maksimuma), znat će točno koliko je velika. Za sada šuti.

6. "Ne guraj"

Žena čuje babicu i doktora kako joj govore da ne gura. Ona ne treba još i tebe da bjesomučno ponavljaš njihove upute. Ona želi da budeš tih kao miš. Pokušava spriječiti izbacivanje čovjeka iz njezina tijela pri brzini od 100 km/h i ne trebaju joj dodatne smetnje.

7. "To će ostaviti ožiljak"

Ako ima carski rez, vid joj vjerojatno ometa plava liječnička posteljina koja je dijeli od medicinskog tima. Mogla bi se osjećati uplašeno i usamljeno. NIJE joj potrebno da ističeš da će njeno tijelo imati ožiljke za cijeli život. Drži je za ruku i reci joj da radi fantastičan posao. 

8. "Onesvijestit ću se"

Ako si gadljiv,  gledaj videozapise o porođaju i carskom rezu na društvenim mrežama kako bi se unaprijed pripremio na sve što te čeka. Ne možeš se onesvijestiti na podu bolnice nekoliko sekundi prije nego što vaše dijete dođe na svijet. Ne samo da ćeš propustiti jedan od najvećih trenutaka u svom životu, već ćeš se i ozbiljno zamjeriti partnerici.

9. “Još nešto je izašlo u isto vrijeme kad i beba!”

Ne, ne, ne, ne, ne. Istodobno izbacivanje bebe i izmeta najveći je strah SVAKE žene, stoga se ugledaj na tim za rađanje i pogledaj na drugu stranu. Pametna babica će to ukloniti u samo nekoliko sekundi i nitko više ne mora o tome govoriti. Ostavimo ženi djelić dostojanstva, može?

10. "Hej, doktore, možete li dodati dodatni šav?"

Kada je žena upravo prošla kroz najizazovnije i najmučnije iskustvo u cijelom svom životu, šaliti se na njezin račun nije pametno. VRLO nepromišljeno. Nemoj podcjenjivati ​​njezinu moć da ustane s tog kreveta i da ti da razlog da dobiješ šavove.

Zaključak je: šuti, osim ako ne kažeš: "Bravo, radiš nevjerojatan posao!"ili "Super ti ide!". 

Možda te zanima... Znanstveno dokazano: Zašto je prvo jelo nakon poroda toliko dobro? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.