Trudnoća 26. kolovoza 2021.

Popularna trenerica odgovorila je na kritike i poslala snažnu poruku ženama o tijelu nakon poroda

Foto: https://www.instagram.com/annavictoria/
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trenerica Anna Victoria poručila je da su očekivanja o tome kako bi žene trebale izgledati nakon poroda nerealna, opasna i pogrešna!

Popularna trenerica Anna Victoria pokušavala je uživati ​​na obiteljskom putovanju  u Italiju-prvi put nakon rođenja njihove kćerkice. Anna se nadala da će konačno odahnuti od društvenih mreža, no nažalost, nakon negativnih komentara koje je dobila na račun svog izgleda nakon poroda, odlučila se angažirati i odgovoriti na kritike, prenosi magazin People

"Netko tko je toliko uložio u fitness ne bi trebao izgledati ovako nakon samo jednog porođaja. Zbog toga mislim da vaši programi nisu korisni", glasio je jedan komentar. Nakon njega, ispod fotografija nastavili su se nizati negativni komentari na račun njezinog tijela. 

33-godišnja zaljubljenica u fitness poručila je kako se fokusirala na unos dovoljnih količina hrane kako bi imala mlijeka za svoju kćer te dodala da se učinkovitost njezinog fitness programa ne može mjeriti njenim tijelom i napretkom, nego stotinama žena kojima su se životi promijenili, i to ne samo zbog kilograma koje su skinule nego i zbog zdravijeg životnog stila u kojem sada uživaju.

"Ponosna sam na svoje tijelo zbog onoga što može, zbog njegove snage, zbog toga što osigurava hranu za moje dijete i zbog toga kako izgleda. Hvala vam puno", poručila je. 

Nametnuti standardi ljepote kojima svjedočimo putem oglasa i društvenih medija pred nas, žene, vrlo često stavljaju nerealna očekivanja!

Anna Victoria se u svojoj objavi osvrnula i na nerazumna očekivanja koja se stavljaju pred fitness trenerice i žene općenito tijekom oporavka od porođaja i trudnoće. "Kakva je to opsjednutost postporođajnim tijelima? Očekivanja kakva namećete ženama su nerealna, opasna i pogrešna. Žene, ne osjećajte pritisak da morate što prije vratiti tijelo kakvo ste imale", dodala je Victoria.

Trenerica je ispunila svoju dugogodišnju želju kad je u kolovozu prošle godine rodila djevojčicu Auroru Vittoriju Ferretti. Dvije godine borila se s neplodnošću. Trudnoća je bila uredna, no porođaj je bio rizičan. Nakon 15 sati trudova i tri sata tiskanja liječnici su zaključili da zbog komplikacija mora u operacijsku salu gdje će obaviti carski rez. To iskustvo je opisala traumatičnim.  "Rekla sam vam da sam se nadala vaginalnom porođaju bez lijekova, ali to se nije dogodilo. Oporavak od carskog reza je najteža stvar kroz koju sam ikad morala proći. Još uvijek ne mogu hodati ili stajati sama", kazala je nekoliko mjeseci nakon poroda. 

 

Možda te zanima... Mama je objavila neretuširane fotografije tri mjeseca nakon poroda, prozvali su je da je lijena i debela Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.