Trudnoća 14. travnja 2023.

Mama pokazala kako tijelo uistinu izgleda nakon dva poroda i oduševila tisuće ljudi

Foto: www.juliebhosale.co.nz
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majka dvoje djece Julie Bhosale odlučila je svima pokazati kako izgleda njezino tijelo nakon dva poroda. Time je, kako ističe, željela prenijeti poruku da je žensko tijelo lijepo u svakom obliku i svakoj veličini, da je u potpunosti normalno da se mijenja nakon trudnoće i poroda i da ga žene trebaju prihvatiti i slaviti svaki dan...

Trudnoća, opsegom i trajanjem te sa svim fizičkim promjenama koje povlači sa sobom, uvelike mijenja ženino tijelo. Prilično je nezahvalno od žena očekivati da izgledaju jednako kao prije poroda, ili čak bolje, naročito što im mediji nameću određene neizvedive, sve kraće rokove. Nažalost, brojne se novopečene mame suočavaju s nizom poteškoća pri prihvaćanju vlastitog tijela, umjesto da nesmetano uživaju u majčinstvu.

 Mama Julie Bhosale na svom je blogu napisala inspirativno pismo posvećeno svim majkama koje se svakodnevno bore s pritiscima okoline, a svojom je objavom oduševila tisuće mama diljem svijeta. Njezine misli prenosimo u nastakvu.

”Ja sama majka, i ja sam umorna, slomljena, iscrpljena. Imam strije, neravnice, ožiljke po trbuhu. Majka sam dva dječaka. Odgovorna sam za njihov život, pazim na njih svakog trenutka. Uz to sam i zaposlena, radim u jednoj industriji. Ali prije svega sam majka. I vi ste majke. I vi ste umorne i iscrpljene, slomljene, sa ožiljcima. I vi živite u svijetu u kojem vode računa kako izgledate a ne kako se osjećate. Vi ste predivne, vi ste majke.”, započela je emotivnu objavu na svom blogu.

 | Author: www.juliebhosale.co.nz Foto: www.juliebhosale.co.nz

"Većini žena nakon poroda tijelo se promjeni, i to jako. To može biti zastrašujuće, teško, ponekad odvratno i uznemiravajuće, ali je u potpunosti normalno. Iako sam kvalificirani zdravstveni djelatnik, također sam i majka i moje se tijelo nakon poroda nije vratilo na staro", poručila je Bhosale, no istaknula kako se majka ne bi trebala zamarati previše izgledom jer da je najbitnije kako se osjeća.

"Ne morate izgledati kao modeli Victoria Secreta, fokusirajte se na to kako se osjećate. Budite dobri prema sebi i svome tijelu i onda ćete se i osjećati dobro – poručila je. Kaže kako su žene poput Kate Middleton rijetkost, ali da unatoč tome ne smiju biti nezadovoljne svojim tijelom.

Mediji, dodaje, danas nameću žene koje imaju savršenu liniju odmah nakon izlaska iz rodilišta, ali takvih je žena u stvarnosti zapravo jako malo.

"Ne postoji nitko na svijetu s kim bi se trebali uspoređivati. Nitko ne hoda u vašim cipelama, ne uočava se s onim s čim se vi suočavate. Osuđivat će vas. Mene osuđuju svaki dan, a vjerojatno me osuđuju i sada. Raditi ono što je dobro za vas i vašu obitelj zahtjeva hrabrost i snagu, a vi kao majka imate oboje. Volite se i cijenite iznutra i izvana i ne zaboravite: Ti si predivna, ti si nevjerojatna, ti si majka", zaključila je Julie Bhosale.

Možda te zanima... Višeplodna trudnoća: Mama trojki pokazala kako izgleda tijelo nakon poroda Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.