Trudnoća Liječenje neplodnosti 18. srpnja 2016.

Najčešći uzroci neplodnosti i kako je liječiti na prirodan način

par test za trudnoću
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neplodnost je ozbiljan problem suvremenog društva o kojem se nerado govori. Svaki šesti par u Hrvatskoj susreće se s tim problem. Pročitajte kako na prirodan način možete povećati šanse za začeće

Sterilitet je veliki problem, a u posljednje je vrijeme muški sterilitet u porastu. Na povećanje ovog problema, utječe brz tempo života, trka za zaradom, stres, nepravilna prehrana, obiteljski problemi, zagađena voda, hrana, radijacija, kao i mnogi drugi čimbenici. Jedan od presudnih uzročnika neplodnosti, kod žena i kod muškaraca je psihosomatski faktor, koji se izražava u prenaglašenoj želji za djetetom. Zato je kod pokušaja začeća važno promijeniti stav prema životu i živjeti opuštenije. 

Kod žena se kao najčešći uzročnici steriliteta javljaju:

  1. Mehaničke prepreke u genitalnim organima, kao što su neprohodnost jajovoda, priraslice u jajovodima, ciste na jajnicima i miomi
  2. Hormonalni poremećaji od kojih su najčešći amenoreja (izostanak ciklusa), anovulatorni ciklus (izostanak ovulacije) i policistični jajnici
  3. Prisustvo bakterija, virusa i drugih patogenih mikroorganizama koji su česti uzročnici neuspješnih trudnoća
  4. Endometrioza

S prirodnom formulom izabranih vitamina, minerala, biljaka i aminokiselina, FertilUp (60 kapsula) uspostavlja hormonsku ravnotežu. FertilUp za žene prirodna je dopuna prehrani s optimalnom kombinacijom vitamina, antioksidanata, minerala i biljaka. Poboljšavanjem hormonske ravnoteže ženskog tijela te stvaranjem optimalnih uvjeta za začeće, povećava mogućnosti za trudnoću. Doznajte više o proizvodu FertilUp i pročitajte iskustva žena koje su ga probale. 

Kod muškaraca su najčešće dijagnoze:

  1. Oligoastenospermija
  2. Nekrospermija
  3. Azospermija, to jest totalna nepokretljivost spermatozoida

FertilUp za muškarce sadrži učinkovitu formulu s L-karnitinom, biljkama, antioksidantima i vitaminima koja na prirodan i siguran način doprinosi boljoj muškoj plodnosti. Proizvod dokazano povećava volumen sperme u muškom tijelu, povećava broj sjemena i pokretljivost spermija te poboljšava njihovu morfologiju. FertilUp ujedno pozitivno utječe na opće zdravlje i raspoloženje muškarca te povećava njegov libido, kao odraz zdravog organizma. Doznajte više o proizvodu FertilUp i pročitajte iskustva muškaraca koji su ga probali. 

fertilup | Author: Promo Foto: Promo

Višak kilograma utječe na neplodnost

Hrana je od vitalnog značaja za cjelokupno zdravlje, pa tako i za zdravlje reproduktivnog sustava. U posljednjih tridesetak godina, kvaliteta hrane se drastično promijenila. Iako mnogi smatraju da se zdravo hrane, to još ne jamči kvalitetu i kvantitetu svih potrebnih hranjivih tvari. Ubrzani uzgoj, plastenici, razne kemikalije i pesticidi osiromašili su kvalitetu hrane i ona danas ima istu energetsku vrijednost, no drastičan manjak vitamina i minerala. Lošija kvaliteta hrane u paketu s današnjim načinom života i stresom sve više se reflektira na zdravlje stanica i organa. Povećana tjelesna težina, kao posljedica neuravnotežene prehrane, također utječe na porast neplodnosti.  

Kvalitetna prehrana i dodaci prehrani povećavaju plodnost

Funkcionalna prehrana potpomognuta s kvalitetnim dodacima prehrani (suplementima) svakako je temelj povećanja plodnosti. Nutricionističke činjenice su jednostavne i sasvim jasne – osigurati dovoljnu količinu esencijalnih aminokiselina, omega 3 masnih kiselina, vitamina i minerala. Uravnotežiti prehranu i prilagoditi je dnevnom ritmu, osnovni je nutricionistički zadatak.

Korekcija prehrane ide sljedećim smjerom: uvesti kvalitetan doručak, osigurati dovoljne količine proteina koje određujemo individualno, smanjiti udio ugljikohidrata i masnoća, hidrirati tijelo sa dovoljnom količinom vode. Kvalitetni dodaci prehrani imaju veliku ulogu u povećanju plodnosti, ali uvijek moraju pratiti redovitu i uravnoteženu prehranu. Proizvodi koji se baziraju na bilju, a imaju dovoljnu količinu antioksidanata, cinka, magnezija, selena, vitamina B6 i omega 3 masnih kiselina popravit će vitaminsko mineralni status organizma i kvalitetno dopuniti sve manjkavosti današnje prehrane. 

Pročitajte više kako do bolje plodnosti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.