Školarci 31. svibnja 2024.

Žena se požalila na jutarnje sviranje klavira, pa dobila neočekivan odgovor malih susjeda

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Život u gradovima nije uvijek lak, pa često moramo raditi razne kompromise. Nekad nas susjedi izlude, ali bitno je da sve dobro završi…

Svi mi koji živimo u stanovima, prisiljeni smo pristati na razne kompromise. Iako tu ima uistinu raznih aspekata, pa smo prisiljeni neke stvari pretrpjeti, neke previdjeti, na neke se naviknuti, često se to odnosi prvenstveno na buku. Jer to koliko nam mogu neki zvukovi „pikati po živcima“, često nas prisili na bilo kakvu akciju.

Možda te zanima... Mama je ostala šokirana nakon što ju je susjed zamolio da ne doji u zajedničkom vrtu Beba

TikTokerica Martina Panchetti iz Londona imala je tako problem sa svojim susjedima. Ona i njezin partner slušali su svako jutro sviranje klavira – prerano ujutro. Isto tako, tu je bila i druga vrsta buke koja im je malo smetala.

„Poslali smo pisanu poruku našim susjedima s pristojnom molbom da manje buče i po mogućnosti izbjegavaju sviranje klavira prerano ujutro“, napisala je Martina uz video. Martina je podijelila u videu kako je izgledala njihova poruka, a onda je pokazala poruku koju su dobili kao odgovor.

„Shvaćamo da ponekad možemo biti bučni i zločesti“, nastavlja se u pismu. „Počeli smo učiti klavir i učitelji nam govore da vježbamo svaki dan. Ali iskreno se ispričavamo što nismo uzeli u obzir doba dana i vikende.“

Poruka je pisana dječjim rukopisom, a u poruci djeca priznaju i da susjeda Martina nije bila jedina koja je nezadovoljna njihovim rasporedom.

„Da budemo iskreni, mama nam je govorila da ne sviramo ujutro, da ona također želi malo odspavati vikendom. Obećavamo Vama i obećavamo našoj mami da ćemo pokušati biti pažljiviji“, napisali su.

@maartinapanchetti On our way to cook some Italian sweets for them 🥹 #london #neighbours #livinginlondon ♬ End of Beginning - Djo

Osim pisane poruke, maleni su susjedi također poslali neke od svojih nacionalnih slatkiša iz Azerbajdžana „u znak isprike“. U naslovu videa Martina je rekla da planira uzvratiti njihovu jestivu gestu talijanskim poslasticama iz svoje domaće tradicije.

Njeni pratitelji na TikToku u komentarima su izražavali istovremeno i suosjećanje i zahvalnost za obje strane. Neki su čak istaknuli kako je mama vjerojatno bila uključena u sastavljanje pisma, budući da je rukopis najprije dječji, a kasnije se prebacuje na zrelije pismo kada se raspravlja o sličnim majčinim pritužbama na buku.

Mnogima je bilo simpatično kako je Martina prihvatila na taj simpatični način ispriku svojih susjeda. I drugi su u komentarima podijelili svoje neočekivano šarmantne susrete s bučnim susjedima.

„Imali smo susjeda koji je svako poslijepodne vani vježbao saksofon. U početku je bilo užasno, ali na kraju je postalo vrlo ugodno sjediti vani i uživati ​​uz prekrasnu glazbu“, ispričao je jedan komentator.

Druga je opisala slatko iskustvo novopečene mame okružene starijim stanarima: „Živimo u zgradi sa starijim ljudima, a ja sam bila upravo rodila. Jednog dana sam se ispričala jednoj želi u liftu zato što beba plače. Moja susjeda je rekla: 'Volim je čuti kako plače, nedostaje mi kad su moja djeca bila tako mala pa mi se smiješi kad čujem bebe u zgradi.' „

Možda te zanima... Majka s dva sina mora napustiti stan i platiti 5300 eura jer njihova igra smeta susjedima! Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.