Školarci Zdravlje osnovnoškolca 05. listopada 2021.

Dječak s fotografije koja je dirnula svijet, izliječio se od raka!

Foto: Facebook ;Dječaku kojem je u travnju 2018. godine, u dobi od dvije godine dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija, sada je sretno i zdravo dijete!
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječaku kojem je u travnju 2018. godine, u dobi od dvije godine dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija, sada je sretno i zdravo dijete!

Beckettu Burgeu u travnju 2018. dijagnosticirana je akutna limfoblastična leukemija. Potresna fotografije petogodišnje djevojčice koja tješi svog četverogodišnjeg brata kojem je usred njihove bratsko-sestrinske igre postalo mučno zbog posljedica kemoterapije dirnula je cijeli svijet. Njihova majka objavila je ovu fotografiju kako bi skrenula pažnju na rak kod djece koji utječe na cijelu obitelj. 

"Jedna stvar koju vam ne kažu o raku u djetinjstvu jest da pogađa cijelu obitelj. Uvijek slušate o financijskoj i medicinskoj borbi, ali koliko često vam govore o onome što prolaze obitelji s više djece? Nekima je ovo možda teško vidjeti i pročitati", napisala je dječakova majka Kaitlin Burge na Facebook stranici Beckett Strong, nakon što je njenom sinu dijagnosticirana limfoblastična leukemija i tada su liječnici prognozirali da će liječenje trajati tri godine.

Dječak je ozdravio i krenuo u školu!

Beckett, kojem je u travnju 2018. u dobi od dvije godine dijagnosticirana akutna limfoblastična leukemija, proveo je mjesece u bolnici na kemoterapiji. Međutim, njegova je majka sada otkrila prekrasne vijesti! Dječak je ozdravio, završio je kemoterapiju i  krenuo je u školu!  "Trenutak u kojem nam je onkolog rekao: "Nema više kemoterapije - gotovi smo", pamtit ćemo cijeli život. Beckett je bio šokiran. Lice mu se ozarilo, bio je to poseban trenutak. Mislite da ćete biti sretni, ali sad se to čini zastrašujućim jer ne možete više ići na kemoterapiju, koja djeluje kao utjeha da će se rak držati podalje", rekla je Kaitlin. 

Možda te zanima... Priča iza fotografije koja slama srce: Sestra tješi bolesnog brata Vrtić

Neraskidiva veza

Majka ističe da je njezina kći imala velik utjecaj na brata i pomogla mu da prebrodi tešku bolest. "U njoj je vidio majčinski lik, ali sada je postao neovisniji. Kad god mu Aubrey pokuša pomoći, inzistira na tome da će nešto učiniti sam. Sad se mogu igrati normalno kao ostali braća i sestre", dodala je Kaitlin.

Beckett je odmah nakon dijagnoze proveo mjesec dana u bolnici, a o njegovoj sestri Audrey je brinula baka. Kad se Beckett vratio iz bolnice, bio je slab, smršavio je i nije mogao hodati. Aubrey nije bila sigurna kako se nositi s tom situacijom. Htjela se igrati s bratom, ali on nije mogao. Nije joj bilo jasno zašto je stalno pospan i često ide u kupaonicu. Činilo joj se da je stalno bolestan, a nikad nije bio bolestan. Majka je tada rekla da djevojčica Aubrey nosi svog mlađeg brata u naručju i polegne ga na kauč u trenutcima kada je dječak preslab za hodanje.

 "Nije znala što se događa, ali joj je bilo jasno da nešto nije u redu. Pomagali smo joj da to prebrodi", rekla je majka. Aubrey je ubrzo željela znati sve o lijekovima i medicinskoj opremi svog brata. Roditelji su joj objasnili da je bolestan, da je riječ o bolesti koja se ne može pokupiti u školi, vrtiću ili u parku, da se ne može spriječiti i da se njoj neće dogoditi.  Djevojčica je postala bratu najveća podrška. Bila je uz njega u najtežim trenutcima, a pomaže mu i danas. "Još uvijek se malo muči. Posljedica kemoterapije je bol u nozi, ali sve u svemu je sretan", zaključila je majka za Daily mail

Možda te zanima... Dirljiv video: Djevojčica je mami nakon kemoterapije ošišala kosu Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.