Školarci Vodič kroz ljetne kampove za djecu 11. srpnja 2017.

U ljetnom kampu mali voditelji uređivat će emisije i snimati reklame

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ljetni planinski kamp spojio je dva najvažnija temelja za život, čitanje i sport. Cilj mu je zainteresirati djecu i mlade za knjigu, govor, javni nastup, osloboditi ih straha od govora, povećati vokabular i time ojačati djetetovo samopouzdanje, a kroz rekreaciju, trening i učenje sporta, zainteresirati ih za razmišljanje i istraživanje te brigu za okoliš i ekologiju, promovirajući pritom zdravi način života i prehranu

Škola Lijepog Čitanja i Rekreatur organiziraju Ljetni planinski kamp u savršenom okruženju, okolišu i položaju, u Nacionalnom Parku Sjeverni Velebit, iznad Krasnarskog Polja u hotel Degenija. 

Vi odbrojavate dane do godišnjeg ili ste se upravo vratili na asfalt i plus 40, dijete uživa s profesionalnim timom koji će zajednički učiniti puno dobrog za svakog pojedinca u kampu. Dobra zabava, nova prijateljstva, upoznavanje različitih narječja i kuluroloških izričaja jer nam dolaze djeca iz cijele Hrvatske, prvih plesnjaka i javnog nastupa, rekreacije i edukacije te boravak na planini je sve što vašem klincu treba ovog ljeta!

Svakodnevno razvijanje vještine čitanja kroz radionice koje se održavaju dva puta dnevno po sat vremena, kako bi djeca savladala vještinu čitanja s razumijevanjem, naučili tehnike disanja i dikcije, te stekli samopouzdanje koje će im olakšati daljnje školovanje.

Djeca se mogu iskušati kao voditelji, producenti, snimati reklame i jinglove

Djeca će imati priliku biti radijski voditelji, urednici, producenti, glazbeni urednici ili što požele kako bi bili dio radijskog tima. Svako dijete imati će priliku snimati reklame, jinglove ili vijesti kao i autorske emisije različitih tematika i sadržaja. Nakon kampa mogu nastaviti sa svojim „poslom“ i pomoći u uređivanju emisije koju inače rade polaznici Škole Lijepog Čitanja uz City Radio  „Dajmo da govore“.

 | Author: Promo Foto: Promo

Radionice i igraonice imaju za dobrobit omogućavanje potpune slobode izražavanja bez straha i nesigurnosti uz savladane tehnike i vještine voditelja, glumaca ili spikera.

Jer odavno je poznato koliko je čitanje važno za razvoj mentalnog zdravlja. Ono poboljšava pamćenje, analitičko razmišljanje i komunikacijske vještine, proširuje vokabular, povećava kreativnost i empatiju prema drugim bićima te općenito podiže razinu kvalitete života.

Sportske aktivnosti u prirodi

Kao i sport! Rekreatur je osmislio sadržaj koji će nakon „pumpanja“ malih glavica, a time i samopouzdanja, ojačati i tijelo i duh organizacijom različitih športsko rekreativnih aktivnosti u prirodi, edukatvno kreativne radionice te ekološku i radionicu o sigurnosti u prirodi.

Rekreatur promiče olimpijske ideale kao što su poštovanje pravila igre, poštovanje drugih natjecatelja, poštovanje službenih osoba koje su zadužene za provođenje pravila, fair play, samodisciplinu, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja. 

Ovaj kamp koji je spojio dva najvažnija temelja za život, čitanje i sport koji ima za cilj zainteresirati djecu i mlade za knjigu, govor, javni nastup, osloboditi ih straha od govora, povećati vokabular i time ojačati djetetovo samopouzdanje, a kroz rekreaciju, trening i učenje sporta, zainteresirati ih za razmišljanje i istraživanje te brigu za okoliš i ekologiju, promovirajući pritom zdravi način života i ishrane. Na svježem zraku. Daleko od prometa i buke!

Više informacija potražite na službenoj web stranici Škola lijepog čitanja te Facebook stranici ili 095 596 93 63.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.