Školarci Slobodne aktivnosti 06. kolovoza 2021.

'Space Jam: Nova legenda': Film koji će mnoge podsjetiti na Space Jam iz 90-ih

Foto: Najsretnija beba
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

"Space Jam: Nova legenda" će mnoge podsjetiti na Space Jam iz 90-ih u kojem glumi košarkaš Michael Jordan. Međutim, ovo nije njegov nastavak niti reboot, već film za sebe u kojem glumi košarkaš LeBron Raymone James, poznat i kao "King James".

Film sadrži igrane i animirane elemente koji dolaze do izražaja kada glavni glumac završi u digitalnom svijetu. Upravo tamo se odvija većina radnje koja se bavi problematikom odnosa roditelja i djece koji je često opterećen očekivanjima roditelja i nedostatkom uvažavanja dječjih želja i talenata.

Film obiluje referencama na filmove poput Matrix, Mad Max, Austin Powers, It koji djeci ništa ne znače i neće biti u stanju shvatiti gegove s njima povezane. Pošto obiluje s nasiljem koje je animirano i prikazano poprilično zabavno, film može poslužiti kao povod za razgovor o nasilju i koje su njegove stvarne posljedice. Film nije preveden na hrvatski jezik. Film se prikazuje u 2D-u.

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Film roditeljima nudi mnoštvo referenci na njima poznate filmove i mnoštvo gegova koji će ih zabaviti.

Nasilje: Nasilje se često prikazuje.

Zastrašujući prizori: Goon Squad (ljudi pretvoreni u animirana čudovišta) bi mogao biti strašan mlađoj djeci.

Rječnik: Primjeren za djecu, ali ima dosta uvreda i prijetnji.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Tempo je za djecu školske dobi.

Možda te zanima... Kada je pravo vrijeme za prvi odlazak u kino? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.