Školarci Slobodne aktivnosti 20. lipnja 2021.

'Croods: Novo doba' - Animirani film koji će nasmijati i klince i roditelje

Foto: Najsretnija beba
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film ”Croods: Novo doba” je nastavak filma iz 2013. ”The Croods” koji prati jednu obitelj Neandertalaca koja upada u razne nevolje i probleme. Ni ovaj nije puno drukčiji. Obitelj se suočava s raznim opasnostima, a sve više ih muči i glad. Zbog toga, otac ih odluči povesti u novo područje prepuno hrane koje je otkrio. I tada kreću njihove pustolovine, kako za cijelu obitelj tako i za svakog od njezinih članova.

Kroz slapstick gegove i humor prikazane su razne izazovne situacije i odnosi između likova. Neki od tih događaja bi mogli preplašiti manju djecu. Na primjer, majmuni sa svjetlećim očima koji izviruju iz mraka ili čudovište koje želi pojesti glavne likove. Uglavnom, film je vrlo uspješno uspio prikazati važnost zajedništva i obitelji koji se posebno ističu u tim najopasnijim događajima. U filmu također ima podosta nasilja, pa bi bilo dobro poslije filma s djecom porazgovarati o ponašanju likova.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film obiluje gegovima i smiješnim situacijama koje će nasmijati i roditelje.

Nasilje: Nasilje je prisutno. Majmunoliko čudovište nastoji pojesti glavne likove. Također se pojavljuju majmuni koji djeluju vrlo simpatično i smiješno, a komuniciraju udarcima. Sve to je prikazano kroz humor i zabavu, te bi ih djeca vrlo lako mogla početi oponašati nakon odgledanog filma.

Zastrašujući prizori: Najmlađima bi majmunoliko čudovište i majmuni sa svjetlećim očima mogli biti zastrašujući.

Rječnik: Često se koriste pogrdne riječi poput glupan.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođeniji starijoj djeci.

Možda te zanima... Kada je pravo vrijeme za prvi odlazak u kino? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.