Školarci Slobodne aktivnosti 04. ožujka 2024.

"Škola čarobnih životinja 2" kroz fantastičnu priču bavi se temama koje okupiraju tinejdžere

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

U kinima igra nastavak filma Škola čarobnih životinja. Film je adaptacija istoimene knjige nagrađivane dječje autorice Margit Auer. Kao i u prethodnom filmu, i u ovom pratimo Idu i Bennija i izazove s kojima se susreću. U ovoj neobičnoj školi, učenici dobivaju čarobnu životinju koja im pomaže da se lakše nose s preprekama i izazovima. Osim toga one su tu da im budu podrška i glas razuma kada je to potrebno.

Ovo je jedan film baš za tinejdžere i bavi se temama koje ih najviše okupiraju. Prijateljstvo, pripadanje grupi, osobni stav i identitet, bullying. Pošto je ovo jedan europski film pristup je drukčiji nego u američkim. Sve je puno smirenije, nema nasiljenih skrivenih reklama za proizvode i forsiranje bezbroj efekata i konstantne akcije.

Film svakako može biti zanimljiv povod za razgovor o tome kako se zauzeti za sebe, koji su to pravi prijatelji, koje to posebnosti i vrline pojedinci imaju, o samopoštovanju, o samopouzdanju i slično.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Zabavni likovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Pojavljuje se verbalno nasilje.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nenapadno se ukazuje da postoji privlačnost među likovima.

Tempo: Tempo je prilagođen djeci.

Možda te zanima... Kada je pravo vrijeme za prvi odlazak u kino? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.