Školarci Slobodne aktivnosti 12. siječnja 2024.

Aquaman i izgubljeno kraljevstvo: Tipičan super bogati SF film koji će zabaviti tinejdžere

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film „Aquaman i izgubljeno kraljevstvo“ je nastavak filma „Aquaman“ iz 2018. godine. Neprijatelj Manta, iz prvog filma, se vrača, jači i snažniji i traži svoju osvetu. Arthur (Jason Momoa), preuzima na sebe zadaću da ga zaustavi i spriječi uništenje Atlantide i Zemlje. A to naravno, znači puno sukoba i borbi. A kako se radi o super junaku iz stripa, onda su i borbe u stripovskom stilu (eksplozije, otmice, opasnosti po čovječanstvo, spektakularne borbe, čudovišta...).

Ovo je tipičan super bogati SF film koji ima za cilj zabaviti tinejdžere i ostaviti ih u dobrom raspoloženju nakon gledanja. Gledatelje očekuje, zapanjujuće i komično. Oku privlačni glumci, vrckasti likovi i bogata scenografija. Odrasle bi moglo zasmetati to što sve djeluje nekako digitalno, umjetno, pa i sami glumci. A i moglo bi im se doimati da je i sama priča već ispričana u prvom filmu i zapravo ne donosi ništa novo.. Film se prikazuje u 2D, 3D i 4DX formatu.

Za djecu: 11+.

Za roditelje: Zabavni likovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima. Uglavnom stiliziranog akcijskog nasilja. Ljudi su pretučeni, napadi jezivih čudovišta, uključujući zombije kosture. Tipične tuče i borbe s raznim oružjem. Jedan od likova bira samoubojstvom umjesto pomoći.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci i mladima.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren za stariju djecu.

Možda te zanima... Kada je pravo vrijeme za prvi odlazak u kino? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.