Školarci Slobodne aktivnosti 18. srpnja 2016.

Održan 'Color, Run, Swim and Fun' - sportsko-turistički projekt za djecu

Color Run
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon radionica održao se prvi aquatlon u regiji na kojem je sudjelovalo stotinjak djece. Organizirana je i humanitarna utrka 'Roditelji djeci'

U organizaciji portala Djeca.hr u petak, 15. srpnja, Korčula je bila prvi otok domaćin cjelodnevnom dječjem projektu pod nazivom „Color Run Swim and Fun“. Unatoč lošem vremenu dječji dan je počeo besplatnim edukativno-kreativnim radionicama, ujutro u 10 sati na glavnom gradskom trgu. Nakon radionica održao se prvi aquatlon u regiji na kojem je sudjelovalo stotinjak djece. Organizirana je i humanitarna utrka "Roditelji djeci" na koju se odazvao veliki broj posjetitelja.

Dan je završio zabavnim sadržajima za djecu i odrasle uz ples Malih Mažoretkinja Korčule i Starih bala iz Dječjeg vrtića Korčula te zabavom za djecu i roditelje.

Utrka na Korculi | Author: Promo Foto: Promo

Unatoč lošim vremenskim prilikama, kiši i buri, projekt je oduševio brojne posjetitelje, domaće i strane turiste, od kojih je veliki broj i sudjelovao u programu. Posebno smo ponosni što se aktivirao cijeli otok Korčula, veliku podršku pružile su brojne institucije, ugostitelji i sami građani. Odličan odaziv posjetitelja najbolji je pokazatelj potrebe za organizacijom dječjih projekata, tijekom cijele godine, ali naročito za vrijeme turističke sezone u koje uobičajeno manjka dječjih sadržaja. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.