Školarci Slobodne aktivnosti 07. kolovoza 2013.

Ljetni kamp za male sportaše

Ljetni kamp Mali sportaši
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Udruga Sportska akademija Mali sportaši tijekom godine u zagrebačkim vrtićima provodi sportski program za djecu, a prije početka nove vrtićke i školske godine za djecu od pet do deset godina starosti organizirali su ljetni kamp na Šalati

Željeli biste prije početka nove vrtićke i školske godine svom mališanu priuštiti još malo ljetnih radosti uz stručni nadzor?

Udruga Sportska akademija Mali sportaši za djecu od pet do deset godina starosti na Šalati organizira ljetni kamp u kojem djeci, osim sportskih aktivnosti, nude i program raznih umjetničkih radionica, kao i istraživačkih grupa. O čemu se točno radi, pitali smo predsjednika Malih sportaša Trpimira Petrača.

"Djeci smo ponudili cjelodnevni boravak koji traje od 8.30 do 16.30 sati. Imamo dvadeset aktivnosti, a djeca sama na početku programa u trajanju od pet dana biraju što točno žele raditi. Nudimo im deset sportova, likovnu, glazbenu i dramsku radionicu te istraživačke grupe gdje se rade pokusi, istražuje se flora i fauna, a uključeno je i orijentacijsko trčanje", objašnjava Petrač.

U prijepodnevnim satima djeca imaju tri aktivnosti, zatim slijedi ručak, a nakon toga odlaze na bazen na Šalati. Nakon ručka vraćaju se u 'u bazu' u Voćarskoj ulici gdje imaju užinu i još jednu aktivnost prema vlastitim interesima. Srijedom je raspored nešto drugačiji jer se odlazi na izlet na Medvednicu.

 

Ljetni kamp Mali sportaši | Author: Žarko Bašić/Pixsell Foto: Žarko Bašić/Pixsell

 

Sportski program u vrtićima

"Polazak je s Blizneca, pješice idemo do Runolista, zatim slijedi ručak i niz drugih aktivnosti do kraja dana", opisuje predsjednik Malih sportaša.

Djeca su tijekom cijelog trajanja programa pod stručnim nadzorom kineziologa i pedagoga, a jedan voditelj zadužen je za desetero djece. Cijena programa za tjedan dana je 650 kuna s time da stalni članovi Malih sportaša imaju popust, a popust vrijedi i za sve one koji polaze program više od jednog tjedna. Manja cijena računa se i ako ljetni kamp polaze braća i sestre.

Inače, Udruga Sportska akademija Mali sportaši provodi sportski program u više od 20 zagrebačkih vrtića, a kao glavni cilj ističu promicanje zdravog načina života, stjecanje pozitivnih navika te popularizacija rekreativnog bavljenja sportom i to kroz igru i uz puno zabave.

"Želimo da djeca kroz igru i zabavu zavole sport jer dijete, koje jednom zavoli sport, stječe naviku vježbanja i sportskog življenja. Naš sportski program je namijenjen djeci od tri do sedam godina starosti, provodi se dva puta tjedno, a djeca kroz program prolaze osnove desetak sportova. S djecom naši treneri rade gimnastiku, nogomet, atletiku, košarku, rukomet, odbojku, tenis, kuglanje, hokej i orijentacijsko trčanje", objašnjava Petrač.

 

Trpimir Petrač Mali sportaši | Author: Žarko Bašić/Pixsell Foto: Žarko Bašić/Pixsell

 

Mali humanitarci

Naglašava kako se treninzi provode pod stručnim vodstvom dvaju trenera koji tijekom godine mogu pratiti razvoj malih sportaša, kao i to kako reagiraju na pojedine sportove.

Djecu, koja u vrtićima nemaju sportski program, roditelji mogu upisati u Male sportaše pa treninge onda pohađaju u iznajmljenim sportskim dvoranama na pet lokacija u gradu.

"Na kraju sezone svake godine organiziramo Olimpijadu na kojoj se okupljaju svi članovi predškolskog uzrasta. Djeca tada imaju priliku pokazati sve što smo vježbali cijelu sezonu", kaže Petrač te posebno ističe da svaki mali sportaš dobiva medalju za sudjelovanje.

"Bitno nam je da nema najbržeg i najjačeg, već da su sva djeca pobjednici", rekao nam je voditelj Malih sportaša.

Treba istaknuti i da se Mali sportaši već više godina zaredom brinu i za one kojima je potrebna pomoć pa tako prije Božićnih praznika organiziraju humanitarnu akciju. Svaki član Malih sportaša tada donosi jednu svoju igračku i nezbrinutoj djeci tako uljepšava Božić i Novu godinu.

Još sličnih tema potražite u specijalu Veselo i zdravo dječje ljeto!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.