Školarci Slobodne aktivnosti 03. rujna 2015.

Dođite na subotnju matineju budućih filmaša

frooom
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tridesetak filmova budućih filmskih redatelja, scenarista, glumaca i kritičara – ukratko, malih Frooomovaca – prikazuju se u subotu 5. rujna u 11 sati u kinu Tuškanac

Projekcije filmova snimljenih u četvrtoj godini inovativne filmske radionice Frooom, u organizaciji zagrebačkog glumca Borisa Bakala i njegovih Bacača sjenki, samo su uvertira u njezino jubilarno peto izdanje u kojem nas osim velike proslave očekuje i gostovanje Frooom-a na renomiranim filmskim festivalima za djecu i mlade u Makedoniji, Grčkoj, Austriji i Njemačkoj.

Posljednje subote školskih praznika zagrebačko kino Tuškanac postaje centar filmskih zbivanja za djecu i mlade. Sve ono što su mali i veliki Frooomovci promišljali, diskutirali, crtali, pisali, snimali i o čemu su se smijali i svađali u tri srpanjska tjedna prikazat će se u još jednoj subotnjoj matineji. Filmskim djelima i eksperimentima malih stručnjaka pridružit će se i filmovi njihovih kolega-majstora iz gradova Splita, Pakraca, Rijeke i Koprivnice te zagrebačke Osnovne škole Dr. Ivan Merz.

frooom | Author: Promo Foto: Promo

Javnim projekcijama dječjih premijera Bacači sjenki predstavljaju cjelokupnu četvrtu godinu filmske škole Frooom - skrivene i otkrivene talente malih Frooomovaca, ali i igru, kritiku, opuštenost te naporan rad koji su djeca u odnosu sa svojim voditeljima svakodnevno stvarala! Posjetite ih u subotu 5. rujna 2015. u 11 sati.

frooom | Author: Promo Foto: Promo

Program Froooma u 2015. godini odvijao se u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, Osnovnom školom Dr.Ivan Merz (Zagreb), udrugom Mavena - 36 njezinih čuda, udrugom Romb (Split), Kulturno-prosvjetnim društvom Sloga (Pakrac), Muzejem moderne i suvremene umjetnosti, udrugom Filmaktiv (Rijeka) te Pučkim otvorenim učilištem (Koprivnica).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.