Školarci Škola 11. srpnja 2024.

Nova školska godina počinje tjedan dana kasnije, jedan dio roditelja zabrinut

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nova školska  godina trebala je započeti 2. rujna, ali to ipak neće biti tako. Premijer Andrej Plenković najavio je da nova nastavna godina započinje tjedan dana kasnije, odnosno 9. rujna.

"Škola počinje 9. rujna, takav je dogovor sa svim županima. Određeni fiksni broj nastavnih dana i sati će biti odrađen, pa se to treba regulirati. Neće nitko biti uskraćen", rekao je Andrej Plenković.

Rekao je tako da su na inicijativu niza dalmatinskih i obalnih župana, a u konzultaciji s Vladom i ministrom Radovanom Fuchsom, dogovorili da školska godina umjesto planiranog 1. rujna počne 9. rujna. To je dogovoreno i s gradonačelnikom Zagreba, kazao je premijer. Ovako je odlučeno s obzirom na trajanje turističke sezone i vremenske prilike, iako dugoročne vremenske prognoze, kako redovito upozoravaju meteorolozi, nisu pouzdane.

Roditelji iz Dalmacije su odahnuli, dok ostalima nije niti malo lako. "Još tjedan dana snalaženja", komentirali su mnogi roditelji. 

Jedni se i pitaju kako i kada misle nadoknaditi tih tjedan dana? Hoće li se produžiti školska godina ili će se ukinuti ili skratiti neki praznici? 

Možda te zanima... Roditelji „potroše“ u prosjeku 139 sati godišnje pripremajući djecu za školu Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.