Školarci 31. kolovoza 2023.

Donosimo check listu za bezbrižniji povratak u školu

Foto: promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

S krajem ljeta bliži se i skori povratak u školske klupe. To osim za djecu, može predstavljati izazov i za roditelje – posebice prvašića, ako se na vrijeme ne pripreme za sve što ih čeka. Kako bi vama i vašoj djeci pripremanje za početak školske godine prošlo sa što manje stresa, u nastavku donosimo check listu sa važnim stvarima na koje valja obratiti pažnju.

Kupovina školske torbe ponekad može biti najizazovniji dio back to school kupovine. Djeca će zasigurno htjeti odabrati onu cool torbu s omiljenim likom iz crtića, serije, filma ili stripa, dok roditelji često moraju igrati ulogu „kvaritelja“ zabave upozoravajući na anatomske kriterije. Iako su udobnost i sigurnost svakako na prvom mjestu, savjetujemo da s djecom probate postići dogovor i prepustiti im odabir motiva i boje. Jer ipak je odabir školske torbe, a posebno prve, veliki trenutak u dječjem životu kojeg se i kao odrasli često sjećamo i dugo, dugo nakon što smo napustili školske klupe. 

Nastavni materijali i bilježnice

Iako će neke učenike udžbenici dočekati u školama, ne treba zaboraviti ni na vježbenice i prijeko potrebne bilježnice. Većina škola nekoliko dana prije početka nastave objavi popis odabranih naslova pa u svojoj obližnjoj knjižari unaprijed možete naručiti udžbenike, vježbenice i omote. U nekim knjižarama je čak dostupna i opcija online naručivanja što vam može uštediti dragocjeno vrijeme dok vi obavljate i križate druge stvari s popisa. Kad se radi o bilježnicama, školarcima nižih razreda bit će potrebne crtančice i pisanke A, B ili C, dok su za učenike viših razreda predviđene standardne bilježnice s crtama ili kockicama. One tvrdog uveza bit će nešto dugotrajnije, ali i teže, pa vodite računa o tome da previše ne preopteretite školsku torbu vašeg školarca. I svakako ne zaboravite na informativke za zapisivanje važnih informacija, a ni džepni rječnici neće biti naodmet za buduće mlade poliglote.

Školski pribor

Od školskog pribora nikako ne smijemo zaboraviti ni pernice, bojice, flomastere, HB olovke, kemijske, nalivpera, šiljilo, ravnalo te trokute, kutomjere i šestare za one malo starije učenike. Dobro će im doći i škare i ljepilo te pribor za likovnu kulturu kao što su likovne mape, papiri za kolaž, tempere, vodene boje, pastele, plastelin, tuš i paleta za boje. 

 | Author: promo Foto: promo

Osvježavanje garderobe

Osim standardnih komada kao što su hlače, majice, obuća i ostali dodaci koje djeca često prerastu, imajte na umu i opremu za tjelesnu kulturu. Tu se najčešće radi o bijelim majicama, čistim tenisicama za dvoranu, kratkim hlačama, trenirkama ili tajicama. Bilo bi dobro i da nabavite jedan par obuće koji će djeca koristiti kao papuče u školi. 

Vjerujemo da je nakon ovakvog popisa mnogima prva stvar koja im prođe kroz glavu upravo trošak svih bilježnica, pribora i drugih potrepština. No za bezbrižniji povratak u školu za djecu i roditelje, tu je Addikova Mastercard® kreditna kartica s opcijom otplate na rate. S njom više ne morate ovisiti o tome nude li pojedine trgovine opciju plaćanja na rate, već iznose kupovine iznad 40 EUR u bilo kojem trenutku možete sami podijeliti na najviše 24 rate - jednim klikom kroz mobilnu aplikaciju Addiko Mobile, putem internetskog bankarstva ili pozivom u Kontakt centar. Ako vam, pak, treba gotovina, iznose podignute s bankomata također možete podijeliti i kasnije otplaćivati na do 24 rate. Isto vrijedi i za sve online kupovine, bilo da se radi o domaćim ili inozemnim plaćanjima.    

Najbolja je vijest to što od 1. do 10. rujna traje akcija Addiko banke te će u tom periodu podjela na rate putem mobilnog ili Internet bankarstva biti potpuno besplatna!  Ako već niste, ovo je znak da isprobate Addikovu Mastercard® kreditnu karticu i podjelu na rate te si učinite iskustvo pripreme za školu što ugodnijim. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.