Školarci Škola 06. rujna 2016.

Mlada učiteljica oduševila sve: Ukinula je domaće zadaće

učiteljica, škola
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Brandy Young iz Teksasa poslala je roditeljima svojih učenika poruku u kojoj kaže kako ove školske godine neće biti domaćih zadaća već neka radije vrijeme provedu s obitelji, u zajedničkom čitanju i igranju vani jer je to povezano s uspjehom u školi

Brandy Young će sigurno postati omiljena učiteljica osnovne škole u Teksasu nakon što je poslala poruku roditeljima da ove godine neće biti domaće zadaće. Obavijestila je svoje učenike, koji sad kreću u drugi razred osnovne škole, kako će kod kuće moći završiti zaostatke od tog dana, ako ih imaju.

Da bi dijete voljelo učiti, mora voljeti sebe

"Istraživanja nisu uspjela dokazati da pisanje domaće zadaće poboljšava učeničke sposobnosti. Radije vas tražim da provedete vaše večeri radeći stvari koje su dokazano u uzajamnoj vezi s uspjehom u školi. Večerajte s obitelji, zajedno čitajte, igrajte se vani i neka vaše dijete ide rano u krevet", napisala je mlada učiteljica u poruci. 

Za uspjeh u školi, osigurajte djetetu miran san

Poruku je na Facebooku podijelila Samantha Gallagher, majka djevojčice koja je u razredu kod ove učiteljice matematike i znanosti. Odmah je postala viralni hit“Pokušavam biti inovativna -zaista ne žeilm biti vođa u svom razredu. Kao mama i kao učiteljica shvatila sam da puno domaće zadaće nije potrebno i nije prava stvar za moje učenike. Niži razredi osnovnih škola su s nama cijeli dan pa mislim da je naš posao tad ih obrazovati, a kad odu kući, tamo imaju druge stvari za učiti", rekla je Brandy u intervjuu za PopSugar.  

"Podijelite zabrinutost sa svojim učiteljima, ako mislite da vaše dijete ima previše domaće zadaće i pitajte koja je svrha toga. Zadaci poslije škole mogu biti odlični, ali ako imaju smisao. Učitelji trebaju slobodu u svojim učionicama i to je nešto što mi je moja gradska četvrt dopustila. Mnogi učitelji nemaju tu slobodu." 

Zbog previše domaće zadaće djeca se mogu razboljeti

Brooke is loving her new teacher already!

Posted by Samantha Gallagher on Tuesday, 16 August 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.