Školarci Škola 15. studenoga 2016.

Hrvatski učitelji u akciji '30 dana bez domaće zadaće'

učenici škola razred
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na oduševljenje brojnih školaraca upravo se događaju tektonske promjene u pojedinim hrvatskim školama

U posljednje vrijeme su društvene mreže postale glavni pokretači društvenih akcija. Ništa drugačije nije ni kada je školstvo u pitanju. Na Facebooku se nedavno pojavila grupa "30 dana bez domaće zadaće" kojoj je cilj okupiti hrvatske učitelje i profesore koji su spremni prihvatiti ovaj zanimljiv izazov.

Mlada učiteljica oduševila sve: Ukinula je domaće zadaće

"Pozivamo učitelje da 30 dana prestanu davati domaće zadaće i da iz prve ruke vide kakvi će biti rezultati na raznim aspektima u samoj nastavi, odnosu s učenicima, njihovoj pažnji, posvećenosti i odnosu prema školskom radu. U tih 30 dana bez zadaća ništa se strašno neće dogoditi, a opet rezultati mogu biti značajni za daljnji rad!", stoji u opisu grupe koja dosad broji oko 460 članova, uglavnom učitelja iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Domaća zadaća ne pomaže djeci u samostalnom učenju?

Naime, većina se slaže kako količina domaćih zadaća nema nikakve veze s konačnim uspjehom školaraca te da "mozak prestaje učiti ako ga preopteretimo. Ako rasteretimo mozak i omogućimo mu da bude zaigraniji, on počinje bolje usvajati nova znanja".

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.