Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 13. lipnja 2019.

Trinaestogodišnjak poželio biti neovisan: Mama mu očitala dobru bukvicu

Foto: Facebook/Heidi Johnson
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trinaestogodišnji sin Heidi Johnson duboko je u pubertetu pa joj je rekao da ne bi trebao slušati njezina pravila nego biti neovisan - a ona mu je na to napisala strogo 'mama nije budala' pismo

Dragi Aaron, 

Pošto si zaboravio da imaš samo 13 godina i da sam ja roditelj i s obzirom da ne želiš da te netko kontrolira, izgleda da ti je potreban sat iz neovisnosti. Također, s obzirom da si mi 'nabio u facu' da sada zarađuješ, bit će ti lakše otkupiti sve stvari koje sam ti ja kupila. Ako želiš kupiti svjetlo/žarulje ili pristup internetu, moraš platiti svoj dio troškova.

Stanarina - 430$
Struja - 116$
Internet - 21$
Hrana - 150$

Također morat ćeš bacati smeće ponedjeljkom, srijedom i petkom, kao i mesti i usisavati tim danima. Morati ćeš čistiti svoju kupaonicu svaki tjedan. Sam ćeš kuhati i čistiti iza sebe. Ako to ne budeš činio, naplatit ću ti 30$ za usluge čišćenja svaki dan kada ja to moram napraviti. Ako odlučiš da bi radije opet bio moje dijete, umjesto cimer, možemo pregovarati uvjete.

Voli te mama.

Vratio se kući, vidio poruku, zgužvao je i izjurio iz stana. Uvijek sam ga poticala na šetnju kada je uznemiren tako da može sabrati svoje misli tako da kad pokušamo razgovarati, možemo razgovarati, a ne vikati jedni na druge. Isto činim i sama - ponekad samo moram otići i sabrati se. 

Još je bio bijesan kad se vratio kući. Sjeo je u moju sobu, počeo mi se smijati i ponavljati 'Stvarno? Što ćeš učiniti? Ne možeš mi uzeti stvari' i slično. Zamolila sam ga da napusti moju sobu, a kada odluči imati poštovanja možemo nastaviti raspravu.

dijete knjige Možda te zanima... Kako na dijete djeluju naša visoka očekivanja? Školarci

Otišao je u sobu i nakon otprilike sat vremena donio je neke predmete koje sam zaboravila, a za koje je smatrao da bi ih trebao zaraditi zbog svog ponašanja. Ispričao se i upitao što može učiniti da bi popravio stvari i počeo ih zarađivati nazad. Odmah je zaradio svoj madrac i nešto odjeće natrag. Ostavila sam mu nešto odjeće, samo ne one koju bi htio nositi svaki dan. Imao je jastuke i plahte, samo ne svoje omiljene.

Kada je podijelila objavu na Facebooku, ova je majka zanemarila da ju učini 'privatnom' pa su se uskoro pojavili brojni komentari i dijeljenja, uključujući i upozorenja stranaca koji su mislili da je loš roditelj. No ona nije ostala ravnodušna pa je napisala još jednu objavu.

Možda te zanima... 'Djeco, ne morate biti liječnici ili inženjeri da bi bili sretni' Školarci

"Ne sramim se onoga što sam učinila. Neću izbaciti svoje dijete od 13 godina na ulicu ako ne može platiti ni polovicu stanarine. Ne želim da išta plati. Želim da se ponosi svojim domom, svojim prostorom i da cijeni darove i blagoslove koje imamo", napisala je, piše Good.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.