Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 09. kolovoza 2016.

Kada se djeca zaista zaljubljuju?

djeca ljubav par
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nedavno istraživanje pokušalo je otkriti kakvi su odnosi između dječaka i djevojčica u različitim uzrastima i kada oni postaju 'romantični'

U istraživanju su sudjelovali dječaci i djevojčice iz tri dobne skupine: 10, 14 i 16 godina, i oni su odgovarali na pitanja o zaljubljenosti i ljubavnim sastancima.

Pokazalo se da već u desetoj godini prijateljstva između dječaka i djevojčica počinju prerastati u veze. Oni tada počinju razumijevati emotivne odnose, ali su njihove veze još daleko od onoga što odrasli zaista podrazumjevaju pod vezama, jer se taj odnos zasniva skoro isključivo na držanju za ruke.

Poslušna djeca imat će probleme u ljubavnim vezama

Ono što je karakteristično za djecu ovog razdoblja jeste to što su ljubavne veze vezane isključivo za školu, dok se kod starije djece viđanje odvija izvan škole i podrazumijeva odlaske u kino ili slične aktivnosti.

Kako sam reagirala kad sam uhvatila kćer u igri mame i tate?

Desetogodišnjaci iskazuju svoju ljubav slanjem porukica na papiru, pa je ljubav između dvoje dobro poznata cijelom razredu i to jedan od značajnih distinkcija između njihovog poimanja romanse i onoga kako na to gledaju četrnaestogodišnjaci i šesnaestogodišnjaci, koji preferiraju da za njihovu ljubav nitko ne zna.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.